Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - 4 redenen waarom vintage gelukkig maakt

4 redenen waarom vintage gelukkig maakt

Voor vintage meubels hoef je al lang niet meer naar Frankrijk. In Nederland vind je een steeds groter aanbod van vintage, upcycled en antieke meubels en accessoires, zoals de winkel Vintage Adventures in Haarlem met maar liefst 500m2 aan unieke vondsten. Fijn, want wat kun je gelukkig worden van een unieke vitrinekast, mooie oude deuren of een gebutste reiskoffer. Het zijn eyecatchers voor je huis met een hoge geluksfactor.

Verhalenvertellers

Meubels met een verleden vertellen een verhaal. Een rijk gedecoreerde houten bank die jarenlang op een treinstation in India heeft gestaan. Een tafel die de boeren op het platteland oorspronkelijk gebruikten om specerijen en graan te vermalen. Je vindt het meubelstuk niet alleen mooi aan de buitenkant, maar ook vanwege de geschiedenis die het vertelt. Je raakt gehecht aan de gebruikssporen, de kleuren of de afbeeldingen die een specifieke betekenis hebben. Je haalt een meubelstuk in huis dat een lange weg heeft afgelegd en nu bij jou in huis mag staan.

Reparen maar

Waarom weggooien als je ook kunt repareren? Dat nieuw niet altijd beter is, bewijzen vintage meubels en accessoires. Ze kunnen niet alleen nog jaren mee maar gaan ook al jaren mee. Waarom zou je een solide handgemaakte kast van duurzaam hout vervangen als de handvaten versleten zijn of de scharnieren versleten? Vintage Adventures haalt haar meubels en accessoires uit India en heeft daar een werkplaats waar de vondsten met veel zorg worden gerestaureerd. Niet om het doorleefde uiterlijk of de oorspronkelijke verflaag weg te poetsen, die het uniek maken, maar wel om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Denk aan deurtjes die goed open en dicht gaan en gebroken glas dat wordt vervangen. Upcyclen dus en dat past perfect in deze tijd waarin we zuiniger willen zijn op de wereld om ons heen.

Karakter

Een huis zoals iedereen of een eigen stijl? Met een unieke vondst krijgt je huis net dat extra. Een oud medicijnkastje waarin nu je favoriete servies staat te pronken. Een antiek kruidenrek in een verder lichte en moderne keuken. Vintage meubels hebben karakter én geven je huis karakter. Let maar op, de visite wil weten waarom de sidetable waarop jouw plantenverzameling staat wieltjes heeft. Dan kan jij vertellen dat het vroeger een kar was die ze gebruikten op de markt in Dehli.

Tijdloos

Vintage meubels hebben een tijdloos karakter. Hoewel ze de sporen van een verleden dragen, maakt dat ze alleen maar mooi en uniek. Ze zijn niet (meer) onderhevig aan trends. Je kunt echt verliefd worden op een meubelstuk of accessoire. En door het in huis te halen deel je het verhaal van de vorige eigenaren en bestemmingen. Je zet het voort  in een eigen setting en op jouw manier.

Vintage Adventures

Naast het plezier van het vinden, beleef je ook veel plezier aan het zoeken naar vintage meubels en accessoires. Soms weet je niet waar je naar op zoek bent, tot je het voor je ziet staan. In de winkel van Vintage Adventures in Haarlem stap je in een wereld van unieke vondsten uit India. Poortdeuren uit Johdpur in prachtig vervaagde kleuren, een stalen reiskist, zwart van buiten en diepblauw van binnen, spiegels met sierlijke bogen of luiken. Je vind er kasten en tafels in alle soorten en maten maar ook accessoires zoals blikken en trommels, fotolijstjes en vazen.

Ben je nieuwsgierig geworden? De winkel Vintage Adventures is van woensdag t/m zondag geopend. Maar je kunt ook een kijkje nemen in hun webshop www.vintageadventures.nl of hun zoektocht naar mooie vondsten volgen op Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

India Vibes

Een bericht gedeeld door Vintage Adventures Haarlem (@vintageadventuresnl) op

Ook interessant?