vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - 3x superhandig en supermooi voor in het huishouden

3x superhandig en supermooi voor in het huishouden

Neerland’s trots Brabantia komt weer met waanzinnige producten voor in het huishouden. En geloof ons: deze drie wil je in huis halen…

Brabantia wil het leven mooier maken. Daar slagen ze best heel goed in, want wat je ook in het huishouden doet, het wordt leuker met hun slimme producten. Fijne, mooie spulletjes, die van klusjes feestjes maken. En omdat ze stijlvol, kwalitatief en ontworpen zijn voor hergebruik, kun je ze zo lang gebruiken als je wilt – maar ze na die tijd zonder schuldgevoel wegdoen. Dat is nou ‘Designed for living.’

1. Met stip op een: mooi roze

Oelala, deze bloesem-roze droogmolen wil je toch hebben? Buiten je was drogen is beter voor de planeet, scheelt je geld en je krijgt die heerlijke frisse geur er gratis bij. Met deze bijzondere droogmolen is drogen niet alleen een makkie, maar krijg je er ook een eyecatcher bij. Aan deze droogmolen kun je je was ophangen zonder tillen. Stel de droogmolen in op je ideale werkhoogte (ergens tussen 129 en 187 cm) en geef er een draai aan. Deze robuuste droogmolen heeft 50 meter extra kwaliteit, UV-bestendige antislip waslijnen die altijd strak staan. Handig: er zit een oog aan het uiteinde van elke arm voor kleerhangers en een stevig ophangoog voor eenvoudig opbergen.

Tip: wacht niet te lang met sprinten naar de winkel, want de Lift-O-Matic 50m droogmolen in Spring Pink is een limited edition. Je koopt de molen met grondanker, beschermhoes, wasknijpertasje en wasknijpers erbij.

Wist je trouwens dat deze Brabantia droogmolen niet alleen roze is, maar ook erg groen. Omdat ‘ie duurzaam is geproduceerd, maar ook omdat je was buiten drogen beter is voor de planeet. En met je aankoop steun je WeForest bij het herstellen van bossen voor klimaat, mens en planeet. 

2. Druipen en drogen

Wist je dat 70% van de mensen in Vlaanderen, Engeland en Spanje (bijna) elke dag afwast? En haast 21% vindt het fijn om te doen! Brabantia maakt het nog leuker met hun SinkSide producten: het superhandige inklapbare afdruiprek in Dark Grey en Light Grey en een zachte siliconen gootsteen mat in Dark Grey. En mooi genoeg om een vast plekje in je keuken te geven.

Op het grote rek kun je maar liefst 17 borden kwijt. Het heeft ook twee uitneembare bestekbakjes en ophangruimte voor 4 wijnglazen. Het standaardformaat rek heeft één bestekkorf en plaats voor maximaal 13 borden. Allebei hebben ze een losse lekbak. Handig, want zo blijft je werkblad droog. De mandjes voor het drogen van bestek en keukengerei zijn los, waardoor je je bestek (en het rek zelf) makkelijk weer opbergt. 

De zachte siliconen gootsteen mat beschermt je vaat tegen krassen, breken en wegglijden. Uittrekbaar, dus past in wasbakken van 30 tot 45 cm breed. En dankzij zijn zuignappen blijft ‘ie mooi op zijn plaats. Je kunt deze multifunctionele mat trouwens ook gebruiken als onderzetter voor hete pannen en ovenschalen (tot 220 °C). En zelfs als droogmat doet ‘ie het goed. 

3. Extra droogruimte

Hoe het bedrijf het doet, weten we niet. Maar ook nu weer weet Brabantia een product te verbeteren en nog slimmer te maken. De HangOn droogrekken voor het drogen van was hebben nu namelijk ook haken voor kleerhangers waardoor je extra droogruimte hebt voor blouses en overhemden. 

Het natuurlijk drogen van je was hoeft niet af te hangen van een tuin of groot terras. Met dit HangOn droogrek kun je je was overal kwijt. Dankzij de verstelbare vleugels is het ophangen van lange items zoals broeken geen probleem, net als het plat drogen van delicate stukken. Moet ‘ie even aan de kant? Geen probleem, je verplaats deze handigerd in een handomdraai zonder gevaar voor dichtklappen, zelfs als hij helemaal vol hangt.

Het HangOn droogrek is er in 4 versies. Kies uit 15, 20 en 25 meter ophangruimte en 25 meter plus stang in White, Matte Black en Metallic Grey.

En de grootste HangOn heeft niet alleen 25 meter flexibele droogruimte en 8 haken, maar ook een ophangstang voor nog eens10 hangers extra(max 10 kg). Hoe fijn, altijd genoeg droogruimte!

Over Brabantia

Van een bescheiden begin in 1919 is Brabantia vandaag de dag uitgegroeid tot een internationaal, koninklijk designmerk dat bekend staat om zijn praktische en stijlvolle keukenaccessoires en huishoudelijke artikelen. Veel van hun producten (inclusief deze droogrekken) zijn Cradle-to-Cradle®-gecertificeerd op niveau Brons. Ze voldoen aan strenge eisen voor (her)gebruik van materialen, hernieuwbare energie en koolstofbeheer, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Brabantia werkt ook samen met WeForest, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor herbebossing om woestijnvorming te voorkomen. Bomen koelen tenslotte de planeet, zorgen voor voedsel, hout en banen. Sinds 2015 hebben ze samen meer dan 2 miljoen bomen geplant in ‘Africa’s Great Green Wall’, en dat worden er nog veel meer!

Ook interessant?