///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - 3 redenen om je vloer te isoleren

3 redenen om je vloer te isoleren

Met een goed geïsoleerd huis kun je veel energie besparen. Door warmte vast te houden, hoef je minder hard te stoken. Dat is beter voor het milieu, beter voor de behaaglijkheid van je woning en beter voor je portemonnee. Een goede isolatie van je vloer heeft al deze voordelen, maar hoe pak je het aan?

Warmer en gezonder

Door de vloer van je huis goed te isoleren, komt er minder kou van buiten naar binnen, maar er gaat ook minder warmte verloren. Het klinkt logisch en dat is het ook.  Je hoeft dus minder te stoken. Met een goede vloerisolatie bespaar je 15 tot 20 procent op je verwarmingskosten en bij vloeren met vloerverwarming kan dat zelfs oplopen tot 40 procent of meer. De isolatie van je vloer zorgt bovendien voor een gezonder binnenklimaat omdat de vloer droger wordt en huismijt en schimmels minder kans krijgen.

Opvouwbaar isolatiemateriaal

Een effectieve manier om je vloer te isoleren zijn de thermoskussens van TONZON, uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal dat weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt het je voorstellen als een thermosfles die ze flexibel hebben gemaakt. De benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming tussen dunne maar ijzersterke folielagen opgeslagen. Er is weinig materiaal nodig – en daarmee lage energiekosten bij de productie, de installatie en bij het transport – en dat maakt het de meest milieuvriendelijke vloerisolatie die er is.

 

 

Ook interessant?