28 sep t/m 3 okt 2021 | alle wooninspiratie op één plek 28 sep t/m 3 okt 2021 | alle wooninspiratie op één plek
Home - Wooninspiratie - 3 redenen om je vloer te isoleren, plus 1 om het nu te doen

3 redenen om je vloer te isoleren, plus 1 om het nu te doen

Met een goed geïsoleerd huis kun je veel energie besparen. Door warmte vast te houden, hoef je minder hard te stoken. Dat is beter voor het milieu, beter voor de behaaglijkheid van je woning en beter voor je portemonnee. Een goede isolatie van je vloer heeft al deze voordelen, maar hoe pak je het aan en waarom is het dit jaar extra aantrekkelijk?

Warmer en gezonder

Door de vloer van je huis goed te isoleren, komt er minder kou van buiten naar binnen, maar er gaat ook minder warmte verloren. Het klinkt logisch en dat is het ook.  Je hoeft dus minder te stoken. Met een goede vloerisolatie bespaar je 15 tot 20 procent op je verwarmingskosten en bij vloeren met vloerverwarming kan dat zelfs oplopen tot 40 procent of meer. De isolatie van je vloer zorgt bovendien voor een gezonder binnenklimaat omdat de vloer droger wordt en huismijt en schimmels minder kans krijgen.

Opvouwbaar isolatiemateriaal

Een effectieve manier om je vloer te isoleren zijn de thermoskussens van TONZON, uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal dat weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt het je voorstellen als een thermosfles die ze flexibel hebben gemaakt. De benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming tussen dunne maar ijzersterke folielagen opgeslagen. Er is weinig materiaal nodig – en daarmee lage energiekosten bij de productie, de installatie en bij het transport – en dat maakt het de meest milieuvriendelijke vloerisolatie die er is.

Extra subsidie

In 2020 is het extra aantrekkelijk om je woning te isoleren. Je kunt hier namelijk een subsidie voor aanvragen bij de overheid die, om het extra te stimuleren, deze subsidie tijdelijk heeft verhoogd. Van 7 euro per m2 naar 11 euro per m2. Van deze verhoging kun je nog tot het einde van dit jaar profiteren. Lees hier aan welke voorwaarden je moet voldoen en welke stappen je kunt nemen om de subsidie aan te vragen.

Beursaanbieding

Bijdragen aan een beter milieu, een warmer en gezonder huis en minder kosten, drie redenen om je vloer te isoleren. De subsidie van de overheid maakt het extra aantrekkelijk om daar in 2020 actie op te ondernemen. Bij TONZON kun je vrijblijvend advies en een offerte aanvragen. Besluit je daarna de vloerinstallatie te installeren, dan profiteer je van de speciale beursaanbieding en krijg je 50 euro korting. Je hoeft bij de offerteaanvraag alleen maar te vermelden dat je via de vt wonen&design beurs bent gekomen.

Ook interessant?