vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - 10x meer spullen op minder m2. Woon als een maximalist.

10x meer spullen op minder m2. Woon als een maximalist.

Design, kunst, boeken, er is zoveel moois waarmee we ons willen omringen. Ook als je niet groot woont. Londenaren Duncan Campbell en Luke Edward Hall laten zien hoe dat  kan. 

De twee creatievelingen wonen én werken in een bescheiden appartement van 85m2 in de buurt van het hippe Camden Square in Noord-Londen waar ze zich omringen met hun bonte en kleurrijke verzameling. Bijna elke vierkante centimeter van het appartement, van vloer tot muur en van gang tot badkamer, staat of hangt vol met meubels, objecten, prints, affiches en tekeningen. Duncan en Luke verstaan de kunst om al die spullen smaakvol bij elkaar te brengen en eenheid te scheppen in veelheid. Een uitgekiend kleurenpalet en het talent om de juiste objecten bij elkaar te groeperen zorgen ervoor dat de maximalistische interieurstijl goed tot zijn recht komt in het appartement dat ruimer oogt omdat deuren zijn weggehaald en de verschillende ruimtes, zoals de keuken en het kantoortje, met elkaar in verbinding staan.

Durven en binnenkijken

Hun geheim? Lef! Of zoals ze zelf zeggen: ‘Mensen zouden meer moeten durven als ze hun huis inrichten. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?’ 

Laat je inspireren door Duncan en Luke en neem met deze video een kijkje in hun prachtige appartement.

Maximalist

10x: meer spullen op minder m2

  1. Zet alleen de allermooiste spullen neer en wissel regelmatig af.
  2. Verdeel de collectie in kleine verzamelingen, op kleur, materiaal of thema.
  3. Hang prints onder elkaar en zorg ervoor dat ze dezelfde middenas volgen. Of groepeer ze in een denkbeeldige rechthoek: geef de omtrek aan met de rand van de werken en werk zo naar binnen.
  4. Plaats meubels zo dat de looproute in de ruimte duidelijk blijft.
  5. Zet zo weinig mogelijk op de vloer. Wil je toch boeken op de vloer leggen, stapel ze dan van groot naar klein.
  6. Vermijd rommel in een open keuken, dat leidt de aandacht af van de verzameling.
  7. Benut de bovenste plank van (keuken)kasten, om bruikbare spullen op te waren bijvoorbeeld.
  8. Denk aan minder voor de hand liggende plekken om objecten te etaleren, zoals badkamer, toilet en hal.
  9. Gebruik maximaal twee kleuren op de muren of ton-sur-tontinten. Zij vormen de verbindende factor.
  10. Voor toekomstige aanwinsten: kies bewust en zoek in gedachten al een plek uit voordat je een nieuwe aankoop doet.

Tip: Nog veel meer creatieve, unieke en kleurrijke interieurs vind je in het boek East London Homes, waarin 29 interieurs zijn gefotografeerd van kunstenaars, designers, verzamelaars, filmsetontwerpers en architecten. In hun huis volgen ze alleen hun eigen regels.

East_London_Homes

Bron: Eigen Huis & Interieur 02/2020 en East London Homes

Dit artikel word je aangeboden door Eigen Huis & Interieurhier lees je meer van hun artikelen. Je vindt ook inspirerende activiteiten van Eigen Huis & Interieur in het programma van de digitale editie van de vt wonen&design beurs. Neem snel een kijkje.

Ook interessant?