vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Je woonaankoop makkelijk thuisbezorgd

Je woonaankoop makkelijk thuisbezorgd

De aankoop van de eeuw gedaan? Gefeliciteerd! Nu alleen nog even het transport regelen. Dat doe je natuurlijk via Brenger. Want dat is voordelig, makkelijk en duurzaam.

Wist je dat wegverkeer in Nederland zorgt voor meer dan zestien procent van alle CO2-uitstoot? Elke dag rijden er enorm veel bestelbusjes rond met onbenutte ruimte. Dat vinden ze zonde bij Brenger.

‘Win-win-win-situatie’

Sinds 2016 doen zij er daarom alles aan om het transport van meubels en andere grote spullen voor jou zo makkelijk en voordelig mogelijk te maken. Hoe ze dat doen? Hun platform koppelt jouw transportverzoek aan een lege plek in een busje van een professionele koerier die toch al die kant op gaat. Zo veranderen we samen de ongelofelijk inefficiënte manier van meubels en grote spullen vervoeren. Verlagen we de totale CO2-uitstoot van Nederland. En verdient een koerier extra geld op een rit die hij toch al ging maken.’

Hun missie? Elk busje dat toch al onderweg is, zoveel mogelijk vullen. Want daar wordt iedereen blij van: de koerier, het milieu en jouw portemonnee. ‘Win-win-win! Wij gaan voor 2,4 miljoen geregelde transporten in 2022.’ 

Zoveel bespaart het

Om je een idee te geven van de besparing een kleine berekening: om een groot meubelstuk te vervoeren, huren de meeste mensen nu een bestelbus. Als je bijvoorbeeld een tafel vervoert van Rotterdam naar Amsterdam, dan kost dat inclusief benzine al gauw meer dan honderd euro. Regel je het transport via brenger.nl dan kost het je maar 55 euro.  

En nog een voorbeeld: een bestelbus die heen en weer rijdt tussen Rotterdam en Amsterdam stoot 28 kilo CO2 uit. Dat is hetzelfde als drie uur warm douchen, vijftig wasjes of een spaarlamp die vierduizend uur aan staat. Regel je het transport via Brenger dan wordt deze uitstoot grotendeels bespaard.

Over Brenger

Brenger werd in oktober 2016 opgericht door Wisse Koedam en Derk van der Have en groeide al snel naar een bedrijf met twintig man sterk. Hun ambitie? Brenger dé oplossing maken voor het versturen van grote spullen in Nederland en daarna in de rest van Europa. Om dit te bereiken werken ze samen met partners als Marktplaats, BVA Auctions, Troostwijk Auctions, Onlineveilingmeester en vele meubelzaken.

Kom je ook naar de vt wonen&design beurs? Daar vind je Brenger ook. Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?