1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Van spiegel tot akoestiekverbeteraar

Van spiegel tot akoestiekverbeteraar

Die ene muur zit je al een tijdje dwars. Je wilt er iets mee, maar wát precies weet je niet. En dat terwijl er toch heel veel (ongekende) mogelijkheden zijn.

Ontwerper Sjoerd Jonkers bedacht Valence, een wel heel bijzonder wandsysteem: ruim 60 verschillende elementen die je eenvoudig op de wand kunt plakken.

De basisvorm is een zeshoek. Deze is er in 4 verschillende uitvoeringen: de enkele Mono, de Tri (3 stuks), de Penta (5 stuks) en de Deka (10 stuks). Alle elementen kun je onderling combineren, in elke richting, in elke afmeting. Hierbij kun je kiezen uit 10 ‘simul-sets’ of een geheel eigen combinatie samenstellen. En wil je ze liever afzonderlijk aan de muur ophangen, dan kan dat natuurlijk ook.

Van spiegel tot akoestiekverbeteraar

Elk wandelement heeft een eigen functie. De PentaMirror is een spiegel-element in zilver of bronskleur, de PentaCork een prikbord element van Portugees kurk in natural of smoked. Handig om je notities op te maken zijn de PentaBoard white (een whiteboard) en de PentaBoard chalk (een krijtbord). En wil je de akoestiek in een ruimte verbeteren? Dan zijn er weer de elementen van vilt, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. En dit zijn maar een paar voorbeelden.

En van plantenbak tot klok

Uniek zijn de elementen van een natuurlijke giethars waaraan mineralen zijn toegevoegd, zoals het MonoPlanter-wandplantenbakje, de MonoFlame-kaarsenhouder, de MonoTile-tegel en de MonoClock. Deze worden in series van maximaal 10 stuks met de hand gegoten. Ieder stuk is daardoor uniek. Door met pigment te spelen ontstaan gemarmerde effecten in grijs, groen en roze tinten.

Met Valence kun je dus alle kanten op. Hoe gaat jouw muur er straks uitzien?

P.S. Hoe de Valence-elementen worden gegoten? Ontdek het tijdens de live demonstraties op de vt wonen&design beurs!

Kijk voor meer informatie op www.valence.design

Ook interessant?