vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Keuken - Terug van weggeweest: retro bloemenprint

Terug van weggeweest: retro bloemenprint

Brabantia blaast dit jaar honderd kaarsjes uit! Hoe kun je dat beter vieren dan met een relaunch van een iconische print? Daarom brengt het bedrijf Patrice terug. De bloemenprint uit 1969.

Ken je ’m nog? De print Patrice? Brabantia kwam in 1969 voor het eerst met de tijdloze print Patrice, gemaakt door Patricia van Uden. Het ontwerp met bruine en fuchsia bloemen op een oranje achtergrond werd een echte seventies-icoon. De originele bloemen zijn met de hand uit papier geknipt, waardoor de print zijn unieke, handgemaakte uitstraling kreeg. Patrice is een van de populairste prints allertijden. In tien jaar werden vijf miljoen prullenbakken met de bloemen verkocht!  Een enorm succes en een inspiratie voor veel ontwerpers, vroeger en nu. 

Maak een retro statement

Het wereldberoemde bloemendessin komt opnieuw tot leven op de meest succesvolle Brabantia producten van nu. Met onder andere de twee bestsellers onder de afvalemmers: de Pedaalemmer newIcon dertig liter die een retro look combineert met modern comfort en duurzaamheid. En natuurlijk Brabantia’s next topmodel: de Bo Touch Bin 11+23 liter met zijn lange benen. Ook de broodtrommel met schuifdeksel en een voorraadbus van 1,4 liter hebben een Patrice-jasje gekregen. Op al deze producten krijg je trouwens tien jaar garantie. Je vindt de collectie bij grote (online) winkels, zoals warenhuizen, huishoud- en keukenspeciaalzaken.

Al een eeuw Dutch Design

Brabantia begon in mei 1919 als Van Elderen & Co in het Brabantse Aalst. Het begon allemaal met melkkannen, vergieten en trechters. Sindsdien is Brabantia uitgegroeid tot een internationaal interieurmerk, bekend en geliefd vanwege de slimme en stijlvolle keukenspullen en andere huishoudelijke artikelen. Fijne spulletjes die dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen, en die een plek hebben veroverd in miljoenen huizen en harten over de hele wereld.

Kom je gezellig naar de vt wonen&design beurs? Daar vind je Brabantia natuurlijk ook! Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?