vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - een televisie die gezien mag worden

een televisie die gezien mag worden

Het bleef maar schipperen met die televisie. Decennialang een reuze-sta-in-de-weg en toen niet meer dan een zwart vlak. Gelukkig is er nu een televisie die visueel een stuk meer te bieden heeft.

Best gek dat het esthetische aspect van die alom aanwezige televisie al die tijd zo weinig aandacht heeft gekregen. Dat vonden Ronan en Erwan Bouroullec nu ook. Ze lieten de trend van het grote ultradunne scherm voor wat die is en gaven de televisie weer body en karakter.

Met schreef
En mooi dat die is! De televisie heet Serif, naar de term die wordt gebruikt voor lettertypes met schreef. Vanaf de zijkant bezien heeft het toestel namelijk de vorm van een hoofdletter I, met zowel aan de boven- als aan de onderkant uitsteeksels.

Dit betekent dat de televisie een stevige basis heeft, waardoor die overal bovenop kan worden gezet zonder dat daar een aparte standaard voor nodig is. En dat de bovenkant zich leent voor het uitstallen van boeken en decoratieve objecten of als slaapplaats voor de kat.

Solide object
Ben je bij die ultradunne schermen soms bang om ze aan te raken, de Serif is een solide object dat zonder problemen beetgepakt en rondgedraaid kan worden. Je kunt hem ook overal neerzetten. Vrijstaand,op een meubel of plank, in je woonkamer of bij je bed. En als je de pootjes gebruikt, kun je de grote en medium uitvoering zelfs op de grond zetten.

Niet in het zwart
De broers Bouroullec pakten ook het bestaande design van Samsungs tv-software aan. De gebruikersinterface ligt nu als een soort vitrage over de gewone schermweergave heen, waardoor een abstracte indruk ontstaat van wat erachter gebeurt en de kijker heel eenvoudig alle functies kan bedienen.

Maar ondertussen zijn wij vooral onder de indruk van de vormgeving van het apparaat zelf. En wat we helemaal leuk vinden: hij is er niet in het zwart! De grote en medium Serif is verkrijgbaar in wit en donkerblauw, de mini in wit en rood.

Wil je meer informatie over de televisie van Samsung? Kijk daarvoor op de site van Samsung.

Ook interessant?