///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Kunst in huis - String art: waanzinnige kunst

String art: waanzinnige kunst

String Art is de kunst van het spannen van talloze draden om unieke patronen en afbeeldingen te creëren. Dat levert waanzinnig artwork op.

Hoe kom je erop? We horen het je denken. Dat zit zo. Joost Brilmans stuitte na zijn functie als engineer bij Philips Research op het fenomeen String Art. Dit is de kunst van het spannen van talloze draden om unieke patronen en afbeeldingen te creëren. Samen met Maaike van ’t Westeinde, die toen nog bij ASML werkte, ontwikkelt hij machines en algoritmes om afbeeldingen te kunnen plotten. Na het zien van de eerste resultaten vroegen ze freelance designer en developer Lennart de Meij zich bij hen aan te sluiten. Samen maakten zij de collectie die te zien is op de vt wonen&design beurs.

Imposant, intrigerend en intens

In hun collectie onderzoeken ze het snijvlak van vorm en perceptie. Wanneer vormen vierduizend draden een vlak, een beeld of een gevoel? In negen unieke werken verkennen de drie waar String Art toe in staat is. Zo is er een ‘imposante’ serie die bestaat uit portretten van drie majestueuze dieren die in drie verschillende abstractieniveaus prachtig uitkomen in draad. 

View this post on Instagram

Killer | www.studiostringart.nl

A post shared by Studio String Art (@studiostringart) on

Er is een ‘intrigerende’ serie van drie Hollandse meesters. ‘De draadversies van deze bekende beelden raken je elke keer alsof je ze voor het eerst ziet,’ aldus de makers. 

View this post on Instagram

Who The | www.studiostringart.nl

A post shared by Studio String Art (@studiostringart) on

En er is een ‘intense’ serie waarbij de String Art binnenkomt. ‘In deze intense serie zijn we op zoek gegaan naar de expressieve grens.’ In een werk uit deze serie zie je bijvoorbeeld hoe het schaduwspel van een hand enorm veel diepte geeft aan de suggestie die de duizenden draadjes wekken. 

View this post on Instagram

Hope | www.studiostringart.nl

A post shared by Studio String Art (@studiostringart) on

Jouw eigen artwork

Op www.studiostringart.nl kun je al deze unieke werken bestellen of maatwerk aanvragen. Jij levert daarbij je favoriete foto aan en samen met hun designers creëren ze jouw unieke en persoonlijke String Artwork. Gaaf toch? Ondertussen wordt er bij het bedrijf al hard gewerkt aan vervolgstappen om dit toffe medium verder te ontdekken.

Kom je naar de vt wonen&design beurs? Daar vind je Studio String Art natuurlijk ook. Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?