Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - stap voor stap een nieuwe slaapkamer

stap voor stap een nieuwe slaapkamer

De donkere maanden komen er weer aan. We zijn weer meer binnen. En blijven vast ook af en toe weer eens wat langer in bed liggen. Is jouw slaapkamer toe aan een opfrisbeurt? Of misschien wordt het zelfs de hoogste tijd dat de slaapkamer een grondige metamorfose ondergaat? Met deze tips gaat het je vast lukken. Slaap lekker alvast!

Simpele metamorfose
Heeft de kamer slechts een opfrisser nodig, dan volsta je door de basis aan te pakken. Zorg ervoor dat het plafond, de plinten en de kozijnen een nieuwe laag verf krijgen. Leg eventueel een nieuwe vloer en kies een mooi behang of een rustgevende verfkleur uit. Weet je niet waar je moet beginnen of wat je moet kiezen? Schakel dan eens de hulp in van een échte styliste. Op de vt wonen&design beurs zitten professionele stylisten voor je klaar om je advies te geven op het gebied van inrichting en kleur.
Ook nieuwe raambekleding doet veel met de ruimte. Wil je weten welke trends er zijn op dat gebied of eens overleggen met een woonexpert die alles weet van raamdecoratie? Kom langs op de vt wonen&design beurs, daar zijn er verschillende te vinden.

Een simpele metamorfose lijkt zo gedaan maar ongemerkt kunnen de kosten (en de tijdsinspanning) van deze make-over flink oplopen. Stel van tevoren vast hoeveel geld je wilt uitgeven aan de slaapkamer en neem de tijd.

Opbergruimte
De slaapkamer moet er niet alleen mooi uitzien maar is vaak ook een plek waar je jouw kleding opruimt. Een grote, losse kledingkast kan jouw slaapkamer kleiner laten lijken. Ga na: hoe ziet jouw perfecte kast eruit? Een wandgrote, plafondhoge inbouwkast levert niet alleen een zee aan bergruimte op, maar heeft ook een rustig en ruimtelijk effect. Neem eens contact op met een woonprofessional die zo’n kast helemaal naar jouw zin op maat kan maken. Op de vt wonen&design beurs zijn verschillende meubelmakers aanwezig die je graag van advies voorzien.

Een andere mogelijkheid is de inloopkast. Heb jij geen extra kamer? Een grote slaapkamer voldoet ook. Zet het bed in het midden van de ruimte en creëer achter het hoofdeinde een muurtje met aan een kant een doorgang. Achter deze roomdivider maak je de inloopkast met een leggedeelte, roedes en een deel voor al je schoenen.

Net een luxe hotel
Misschien heb je het weleens gezien in een luxe hotel: een bad in de slaapkamer. Om dit te bereiken, wacht je wel een fikse verbouwing, want de aan- en afvoer van warm en koud water moet worden aangelegd op een ongebruikelijke plek. De meeste kosten zullen dan ook zitten in de vakman die het leidingwerk plaatst. Ga zorgvuldig op zoek naar een goede aannemer en check ook het artikel Stap voor stap verbouwen.

Verlichting
Goed licht in de slaapkamer is misschien gek genoeg wel essentieel.
Vraag eens een lichtexpert om met je mee te denken. Dat is écht de moeite waard. In een bestaande slaapkamer, maar zeker ook als je een nieuwe slaapkamer gaat maken en inrichten is het slim vooraf een verlichtingsplan te (laten) maken. Een persoonlijk lichtadvies kun je krijgen op de vt wonen&design beurs. Schrijf je snel in.

Het lekkerste bed
Het allerbelangrijkste in een slaapkamer is natuurlijk het bed. Laat je goed adviseren. Op de vt wonen&design beurs staan verschillende aanbieders die je graag uitleg geven over de mogelijkheden en keuzes.

Ps. Twijfel je of je moet gaan verbouwen? Misschien is verhuizen in jouw situatie wel een beter idee. Doe de ‘verbouwen of verhuizen’- test en weet wat je te doen staat. Deze test wordt mede mogelijk gemaakt door financieringsmaatschappij Findio, hoofdsponsor van de beurs. Ga hier direct naar de test.


Ook interessant?