1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand via site en socials 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Retro designlampen op maat gemaakt

Retro designlampen op maat gemaakt

Lang stond in Almelo een grote armaturenfabriek, ANVIA (Algemeene Nederlandsche Verlichtings-Industrie Almelo). In de periode na de oorlog ontwierp Jan Hoogervorst, een van de grootste Nederlandse mid-century ontwerpers, er elk jaar een nieuwe collectie voor: geroemd om het industriële karakter en de mechanische uitstraling. Een aantal van die lampen zien nu opnieuw het levenslicht. Modellen gebaseerd en geïnspireerd op de originele ontwerpen van toen, maar voorzien van de best mogelijke verlichtingstechnologie van nu. Retro designlampen.

Alle soorten lampen

Het idee hiervoor komt van ondernemer Michel Klein, die per toeval op diverse ANVIA modellen uit de jaren 50 stuitte. Begin 2015 liet hij het merk opnieuw registreren, in juni van dat jaar introduceerde hij de eerste zes modellen. De collectie is inmiddels uitgebreid en omvat plafond-, hang-, tafel-, vloer- en wandlampen.

Neem de MIRO, uit Michels derde serie retro-designlampen. Een wandlamp in kubusvorm. Het origineel stamt uit het begin van de jaren 60, toen Jan Hoogervorst een hele serie kubus-wandlampen ontwierp die voor latere armaturenfabrikanten een bron van inspiratie werd.


Voor elke ruimte een oplossing

Bij de productie van alle huidige ANVIA-lampen worden design en hoogwaardig vakmanschap gecombineerd. Hierbij is er veel aandacht voor authenticiteit en maatwerk. Zo kunnen de verschillende uitvoeringen naar wens worden aangepast.

Alle nieuwe ANVIA lampen worden standaard voorzien van fittingen voor hoogwaardige LED retrofit lampen. Naar wens kunnen ze ook worden uitgerust met de laatste LED technologie.

Elke ruimte in huis vraagt om een andere aanpak qua verlichting. Maar of je nu op zoek bent naar een kleine lamp voor op het bureau, een leeslamp voor in een hoek van de kamer of een eyecatcher voor in de hal, met de retro-designlampen biedt ANVIA de juiste oplossingen.

Kijk voor meer informatie op www.anvia.nl

Ook interessant?