1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Recept voor rust: hout en minimalisme

Recept voor rust: hout en minimalisme

Hoe hectischer je leven, hoe meer je er soms naar snakt: rust. Even een time-out, je hoofd leegmaken en je overbelaste zintuigen zachtjes laten kalmeren. Een flinke wandeling door het bos doet het op zo’n moment goed. Maar je kunt die heilzame rust van buiten natuurlijk ook gewoon naar binnen halen…

Serene geometrie
Bij Loof deden ze dat al een tijdje voor de slaapkamer. Met tijdloze meubels van puur hout, met een natuurlijke afwerking en een serene geometrie. En dat werkte! Slaapkamers ingericht met Loof-meubelen zijn oases van rust en comfort, waarin je elke ochtend als herboren wakker wordt.

Heilzaam
Maar waarom zou je die heilzame sfeer beperken tot de slaapkamer? Zou het niet nóg fijner zijn om al meteen bij thuiskomst door een weldadige rust te worden omarmd? Gelukkig hebben ze dat bij Loof ook bedacht. Joost van der Vecht kreeg de opdracht een nieuwe lijn te ontwerpen, met meubels voor buiten de slaapkamer. ‘Loof Living’ wordt nu voor het eerst op de vt wonen&design beurs gepresenteerd.

Nieuwe collectie
Net als ‘Loof Sleeping’ kenmerkt Loof Living zich door minimalistisch en puur design, uitgevoerd in hout. De collectie bestaat uit drie onderdelen.

Ten eerste is er de ‘Node’, een tafel met bijpassende bank, voorzien van ronde hoeken en ronde poten. De tafel is ideaal als eettafel, maar doet het minstens zo goed als werktafel.

Stapelen en configureren
Dan is er de ‘Piled’, een modulair en stapelbaar (wand)meubel, dat in feite een herinterpretatie van de bijzettafel is. De elementen hebben diverse afmetingen en nodigen uit om naar eigen smaak en inzicht te stapelen en te configureren. Je kunt ze omtoveren tot display, tot salontafel of tot verrassende roomdivider.

Vernuftig
Tenslotte is er dressoir ‘Base’. Dit vernuftige ontwerp bestaat eveneens uit diverse modules, waarmee je zelf je ideale dressoir kunt samenstellen.

Ook interessant?