///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Primeur: remake van speakers uit 1959

Primeur: remake van speakers uit 1959

Deze speakers vormen de perfecte combinatie tussen esthetiek en gebruiksgemak

Heb je het al gehoord? Braun Audio keert na bijna dertig jaar terug op de audiomarkt met een moderne remake van de klassieke LE-luidsprekers uit 1959. Moet je even zien, pareltjes zijn het, met supergoed geluid en een mooi, minimalistisch ontwerp.

Braun Audio keert na heel wat jaren terug op de audiomarkt met een moderne remake van de klassieke LE-luidsprekers uit 1959. De nieuwe range bestaat uit drie slimme hifi-luidsprekers – LE01, LE02 en LE03 – en een bijbehorende Braun Audio-app. De modellen zijn verkrijgbaar zijn in zwart en wit.

Duits vakmanschap 

Het LE-gamma werd dertig jaar geleden ontworpen door Dieter Rams en was destijds enorm populair dankzij het minimalistische ontwerp. Met de nieuwe serie speakers bouwt Braun Audio voort op het tijdloze, minimalistische ontwerp van toen met de toevoeging van technologieën van nu. Zo is de bediening van de speakers intuïtief. De speakers zijn de perfecte combinatie van esthetiek en gebruiksgemak. 

Een supergoed geluid en een minimalistisch ontwerp: deze speakers zijn opvallend zonder opdringerig te zijn. Ze zijn op zo’n manier gebouwd, dat ze bij elke volume een zeer gedetailleerd, helder geluid laten horen. Voor de kenner: dankzij de grote spreiding van de BMR-aandrijfeenheden (Balanced Mode Radiator) ontstaat een geluidsbeeld van bijna 180 graden. Hierdoor kun je de speakers overal in een ruimte neerzetten en hoef je niet na te denken over de ideale positie, zoals bij traditionele luidsprekers.

Nieuwe features 

In dertig jaar tijd heeft de techniek natuurlijk niet stilgestaan. De speaker voldoet daarom aan alle eisen van nu. Zo hebben de speakers multiroom-functionaliteit en kunnen draadloos worden gekoppeld als stereopaar. 

Dit kan op twee manieren. In liggende positie werken de LE01 en LE02 samen als één geïntegreerde stereoluidspreker. Plaats je ze in een staande positie – met vloerstandaarden of muurbeugels –, dan kun je ze instellen als stereopaar, waarbij elke luidspreker één audiokanaal weergeeft (links of rechts). De vloerstandaarden en muurbeugels zijn ontworpen voor deze speakers, zo ben je flexibel bij het plaatsen van de speakers in huis. O, en fijn, ze werken kabels subtiel weg.

De equalizer-instellingen in de Braun Audio-app zorgen ervoor dat de luidsprekers automatisch worden ingesteld op de perfecte waardes voor een specifieke ruimte. Maar je kunt er ook voor kiezen om met de app handmatig het gewenste niveau van lage en hoge tonen te finetunen. Daarnaast geeft de ingebouwde chromecast je toegang tot ruim driehonderd streamingdiensten. Niet onbelangrijk: regelmatige software-updates  garanderen een lange levensduur van het systeem.

Aandacht voor privacy 

De LE-speakers bieden een sublieme geluidservaring èn de speakers zijn voorzien van spraaktechnologie voor het aansturen van een smarthome. Zo kun je de ingebouwde Google Assistent vragen om muziek af te spelen, een zoekopdracht op Google uit te voeren of slimme apparaten in huis te bedienen. De ingebouwde microfoon kun je trouwens ook eenvoudig uitzetten door het omdraaien van een ‘privacyknop’.

Kom je naar de vt wonen&design beurs? Daar vind je Braun Audio natuurlijk ook. Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?