///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - oude meubels met een verhaal

oude meubels met een verhaal

Stoelen en banken. Tafels en bureaus. Kasten en werkbanken. Industrieel, vintage, curiosa en antiek. Allemaal oude meubels met een verhaal. Je vindt ze bij Idee-2. Unieke stukken als blikvanger voor bij jou in huis.

Een voorbeeld: een prachtige verhuiskist uit 1923. Van een tandarts uit Nijmegen. Een beroemd, maar vooral berucht figuur die standaard zonder verdoving tanden en kiezen trok en in zijn wachtkamer een beo had die elke binnenkomende patiënt toeschreeuwde: “Ben je bang?”.

Rommel- en antiekmarkten
Idee-2 is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby die in de zomer van 2015 begon met de aankoop van wat oude schoolmeubels die op het punt stonden om te worden weggegooid. Inmiddels is de collectie groot en breed en wisselt hij voortdurend. Veel komt van mensen thuis en van rommel- en antiekmarkten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Vaak is hierdoor de herkomst van de meubels bekend. Leuk om te weten als je zo’n meubel koopt. Het geeft het net dat beetje extra.

Chesterfield
De eigenaar heeft een voorliefde voor Chesterfield banken. De meubelstijl die vooral gekenmerkt wordt door de leren bekleding en het ruitvormige patroon van vier horizontale rijen knopen in de arm- en rugleuningen. Wil je een oude Chesterfield op de kop tikken, grijp dan hier je kans. Misschien wordt het wel die schitterende vintage bank uit de jaren 70. In ‘antique brown’ met knoppen in het front aan de voorkant. Bijzonder!

Tafel op maat
Heb je zelf een idee voor een industriële eettafel, salontafel, sidetable of grote keuken-, stam- of vergadertafel? Of voor een industrieel audio/tv-meubel? Die kun je door Idee-2 laten maken. Helemaal op basis van jouw wensen en uitsluitend gebruikmakend van oude en antieke materialen. Ook zo krijg je een oud meubel met een verhaal.

Kijk voor meer informatie op www.idee-2.nl

Ook interessant?