vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Uit nepal: TAPIJTEN VAN GEVILTE WOL

Uit nepal: TAPIJTEN VAN GEVILTE WOL

Tapijten uit Nepal

In Nepal heb je de Himalaya, de nationale parken en de tempels. Je hebt er ook prachtig handwerk, gemaakt volgens oud vakmanschap. Tapijten bijvoorbeeld, die zich trouwens uitstekend lenen voor onze moderne Hollandse huizen.

De Nepalese nomaden en bergstammen maken al eeuwen producten op dezelfde manier. Zoals prachtige tapijten van gevilte wol. Kaldhara-Himalayan Felt Rugs geeft daar sinds 2015 een eigentijdse twist aan, met als doel: de textielkunst van de nomaden en bergstammen verder te verlevendigen en te combineren met hedendaagse invloeden.

Opvallend eigentijds

In de fabriek in de Kathmanu-vallei produceert het familiebedrijf 100% natuurlijke en duurzame tapijten. Van gevilte wol en op de manier zoals dat al generaties lang gebeurt. Maar de dessins zijn opvallend eigentijds. Zoals dat van het dip&dye-tapijt, waarbij het lijkt alsof één kant even in de verf gedompeld is.

Water en zeep

Maar niets is minder waar. Voor alle tapijten geldt dat de gebruikte scheerwol juist niet is geverfd. De wol wordt alleen behandeld met water en natuurlijke zeep. En na het vilten worden de tapijten in de zon gewassen en gedroogd. Wat je uiteindelijk koopt is een puur natuurlijk en duurzaam product.

De tapijten van Kaldhara-Himalayan Felt Rugs zijn er behalve in verschillende dessins ook in verschillende kleuren en maten. Zie je het al voor je: zo’n exemplaar straks in jouw Hollandse huis?

Kijk voor meer informatie op kaldhari.com of kom ze met eigen ogen bekijken op de vt wonen&design beurs

Ook interessant?