///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - MUSTHAVES MET EIGEN SIGNATUUR

MUSTHAVES MET EIGEN SIGNATUUR

Stel nou dat je een kaars zou hebben waarvan de pit los wordt bijgeleverd. Op de pit schrijf je (bijvoorbeeld) een wens of een naam. Je doet de pit in de kaars en steekt deze symbolisch voor die wens of persoon aan… Dat zou pas origineel zijn! Een musthave met eigen signatuur.
Of denk aan dennenappels met een laagje kaarsvet en een pitje om ze mee aan te steken. Perfect bij het aanmaken van je open haard of houtkachel. Of grote papieren zakken om je oud papier (of iets anders) in te verzamelen, met cijfers erop of een afbeelding van een pinguïn of kat…

Mensen met een (verstandelijke) beperking

Verbeeld het je niet langer; deze artikelen bestaan écht, en er zijn er nog meer. Je vindt ze onder het label Mooi door mij. Originele en inspirerende musthaves met een A-merkstatus. Maar misschien wel het meest bijzonder: de makers van de collectie zijn mensen met een (verstandelijke) beperking.

Initiatiefnemer is Stichting ZOdIEZiJN. Een landelijke, onafhankelijke organisatie die design en commercie koppelt aan dagbesteding voor mensen met een beperking. Het idee hierachter is dat ieder mens waarde heeft voor de maatschappij en dat waardering krijgen voor geleverd werk een mens laat groeien. Zinvolle producten maken is daarvoor de basis.

Geen anonieme perfectie uit een massafabriek

ZOdIEZiJN coördineert de samenwerking tussen ontwerpers en zorginstellingen met een dagbesteding. De ontwerpers ontwikkelen artikelen volgens hun standaard voor design, maar met als voorwaarde dat die met eenvoudige handelingen te produceren zijn. Bestaande ontwerpen die al aan die voorwaarde voldoen, hebben voor het label Mooi door mij de uitstraling van nu gekregen: nieuwe kleuren en een eigen stempel.

Geen anonieme perfectie uit een massafabriek dus, maar producten van duurzame materialen als klei en papier waarin je de hand van de maker ziet.

Om nog even terug te komen op de kaars met losse pit: die is 13 centimeter hoog en kan, nadat je ‘m hebt uitgeblazen, weer makkelijk opnieuw worden aangestoken. In totaal telt-ie ruim 100 branduren.

Kijk voor meer informatie op www.mooidoormij.nl

Ook interessant?