1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - minimalistische ontwerpen

minimalistische ontwerpen

Wie houdt van minimalistisch en origineel, kan zijn hart ophalen aan het designmerk Van Tjalle en Jasper. Eigenaars Tjalle en Jasper realiseren minimalistische, originele ontwerpen die praktisch in gebruik zijn en aangeboden worden tegen een eerlijke prijs. Voor een deel doen ze dat in hun eigen werkplaats, een deel besteden ze uit aan een sociale werkplaats in Amsterdam. Daarnaast laten ze sommige onderdelen maken in binnen- en buitenland, waaronder België en Tsjechië.

Hoe het begon
De jeugdvrienden groeiden op in het Brabantse Bavel, waar ze altijd al graag met hun handen bezig waren. Beiden volgden uiteindelijk een opleiding tot industrieel ontwerper. Door hun affiniteit met design ontwikkelden ze zich daarna verder op het gebied van vormgeving en het maken van meubels.

Aanvankelijk ging ieder zijn eigen weg, maar na een designwedstrijd – waar ze als duo aan meededen – ontdekten ze dat ze elkaar versterkten. Tjalle is een onuitputtelijke bron van ideeën en creatieve uitspattingen, Jasper heeft kennis van materialen en kan maken als de beste.

Blij met een dooie mus
Regelmatig botst het tijdens het ontwerpproces. Dit zorgt ervoor dat ze alle producten tot in de puntjes uitwerken. Elk detail bespreken ze samen. Op deze manier komen ze tot ontwerpen waar ze allebei achter staan en trots op zijn en die dicht bij hunzelf liggen. Ontwerpen ook met een heel herkenbaar stijl.

Voor hun eigen designlabel Van Tjalle en Jasper maken ze inmiddels kandelaars, lampen, vazen en boekenplanken. Maar een van hun topics is een hippe ketting van een dooie mus. Geleverd in een doodskistje, wat zorgt voor de ultieme ‘Dooie Mus Experience’. Daar maak je jezelf of een ander blij mee!

Kijk voor meer informatie op www.van-tjalle-en-jasper.nl

 

Ook interessant?