1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand via site en socials 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - MADE IN HOLLAND: UNIEKE FUNCTIONELE KUNST

MADE IN HOLLAND: UNIEKE FUNCTIONELE KUNST

Woonaccessoires in de vorm van kunst. Of kunst in de vorm van woonaccessoires. Het is maar hoe je het bekijkt. Zeker is dat je er iets bijzonders mee in huis haalt.

Klokken, lampen, vazen, onderzetters en meer. In zijn atelier in Dronten fabriceert Ferdi de Bruijn dagelijkse gebruiksvoorwerpen met een extra dimensie. Functionele kunst, noemt hij het, waarvoor hij kiest uit verschillende soorten kunststof en aluminium en technieken als flatbed printing, frezen, laseren, warm buigen, zagen en 3D-printen. Vervolgens beschildert hij de voorwerpen met de hand of bouwt hij ze op uit puzzelstukken handgeschilderd composiet. Hierdoor krijgen ze elk een kleurrijk en vooral uniek karakter.

Beperkte oplages

Omdat Ferdi de voorwerpen zelf ontwerpt en maakt, blijven de oplages beperkt en is er geen sprake van massaproductie. Uitzondering daarop zijn de relatiegeschenken, zoals klokken. Die kan hij wel in grote aantallen leveren. Met het fabriceren hiervan houdt hij uiteraard rekening met wat belangrijk is voor de klant. Een klok voorziet hij niet van een bedrijfslogo, maar van het bedrijfslogo zelf maakt hij de klok. Douwe Egberts (15.000 logoklokken) en uitzendbureau Dactylo (9000 klokken) waren er blij mee!

Een gecustomized voorwerp? Kan ook!

Inmiddels hebben de woonaccessoires en relatiegeschenken hun weg gevonden naar particulieren en bedrijven in meer dan 20 landen. Maar voor hem als vanzelfsprekend ontwerpt en maakt Ferdi ook objecten in opdracht en naar specificaties van de klant. De mogelijkheden zijn legio! Omdat Ferdi’s atelier ook zijn showroom is, krijgen klanten bij een bezoek vaak weer nieuwe ideeën en inzichten. Je bent er van harte uitgenodigd!

Kijk voor meer informatie op www.functionalart.nl of bezoek de stand van Ferdisign op de vt wonen&design beurs

Ook interessant?