vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Verlichting - Deze lichtobjecten zijn sfeerbepalend

Deze lichtobjecten zijn sfeerbepalend

Is het design of verlichting? Deze mooie lichtobjecten zijn het allebei. Met het licht uit heb je een regelrechte eyecatcher aan de muur. Zet je de schakelaar om, dan ontstaat er ineens een (ont)spannend schouwspel.

Kunstwerkjes zijn het, de lichtobjecten van KuvaLight. Een combinatie van prachtig ontworpen designlampen en moderne verlichtingstechnieken. Het concept? ‘Waar kunst verlicht wordt en licht kunst is.’ Overdag is het een fijne aanwinst in woon- of slaapkamer. ’s Avonds, met het licht aan, krijgt de lamp een nieuwe dimensie. 

Creëer je eigen sfeer

Alle KuvaLights zijn namelijk uitgerust met witte en gekleurde ledverlichting. Je hebt zelf invloed op de kleur van de verlichting. Je kunt het witte licht of het gekleurde licht gebruiken óf juist combineren. Zo heb je een oneindig palet van kleuren tot je beschikking. Met een app of afstandsbediening bepaal jij de kleuren en tinten van jouw KuvaLight en creëer je in een handomdraai de sfeer die jij zoekt.

De invloed van licht en kleur

Creëer precies de sfeer die jij op dat moment wil hebben en stel het licht in op een bepaalde kleur. Wist je namelijk dat de kleur licht in huis invloed heeft op je stemming en de sfeer? Er zijn verschillende onderzoeken die uitwijzen dat elke kleur verlichting een ander effect heeft. 

Zo creëert groen licht bijvoorbeeld rust. Het geeft je het gevoel van harmonie en ontspanning. Geel is de kleur van de zon en wordt geassocieerd met geluk en blijdschap. Blauw staat voor stabiliteit, rust, trouw en wijsheid. Het heeft een kalmerend effect op je gemoedstoestand.

En vergeet de witte tinten niet. Wit staat namelijk voor schoon, helder en zuiver. Warm-wit licht wordt geassocieerd met gezelligheid en huiselijkheid en koel-wit is zakelijk en geef een sfeer van concentratie. 

Kom op de vt wonen&design beurs ook de sfeerbepalende kunstobjecten van KuvaLight bekijken, zoals bijvoorbeeld deze prachtige lamp Anemone.

Beautifully matching a piano black KuvaLight Anemone (80cm) with the pink Gispen chair. #interieurstylist…

Posted by KuvaLight on Friday, February 1, 2019

 

Ook interessant?