vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts

lang leve leer

Leer heeft een bijna oneindige levensduur en wordt alleen maar mooier naarmate de tijd verstrijkt. Heb je nog meer excuses nodig om voor een leren bank te gaan? Dat leer ook heel erg hip kan zijn bijvoorbeeld? En prachtig combineert met andere materialen? Of laat je je verleiden door die fantastische leren meubelcollectie die zojuist is verschenen?

De voordelen van leer zijn duidelijk. Maar dat geldt evenzeer voor de vooroordelen: klassiek en duur. Inderdaad, aan leren banken en fauteuils kleeft nog altijd de geur van bibliotheken, sigaren en whisky. Niets mis mee, maar niets voor jouw 21ste-eeuwse woning, toch?

Deens design
Maar, wacht even… Kijk, voordat je ‘ja’ zegt, eens naar de nieuwe collectie van Sofacompany. Is die niet wonderschoon? Ja, er komt leer in voor, maar dat is dan ook het enige klassieke aan ‘The Infinite Collection’. Of je zou het pure Deense design al klassiek moeten noemen.

Tijdloos
‘The Infinite Collection’ ontleent zijn naam aan de oneindige levensduur van leer. Maar ‘infinite’ staat bij deze meubelen ook voor tijdloos. De lijnen zijn eenvoudig en elegant en de details spaarzaam en mooi. Een minimalistische look die heel lang modern zal blijven ogen en het in ieder eigentijds interieur perfect zal doen.

Gecapitonneerd
Neem nou Alex, een bijzonder stijlvol gecapitonneerd leren daybed op solide houten pootjes. Een meubelstuk dat overal in huis succes zal hebben. Of Bailey, een robuuste sofa met ronde uitnodigende vormen, lichte eikenhouten pootjes, een zachte wollen bekleding en mooie leren details. En dan Sonia, een zeer verleidelijke combinatie van leer en stof met een prachtig silhouet, zowel van voren als van achteren.

Fris en modern
‘The Infinite Collection’ laat heel mooi zien hoe traditionele materialen, vormen en technieken in een nieuwe vorm weer heel fris en modern kunnen ogen. En als we er dan ook nog bij vertellen dat de meubels van Sofacompany opvallend gunstig geprijsd zijn, is er eigenlijk niets meer wat je ervan kan weerhouden voor die leren bank te gaan.

Ook interessant?