Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Kunst in huis - Kunst: haal tekeningen van houtskool in huis

Kunst: haal tekeningen van houtskool in huis

De ingrediënten die kunstenares Anca Blok nodig heeft om de meest fantastische portrettekeningen te creëren? Een groot katoenen doek, een foto en houtskool. Het resultaat? Een houtskooltekening waar je u tegen zegt!  

Bijzonder, uniek en opvallend; de houtskooltekeningen die Anca maakt zijn regelrechte kunstwerken en passen in elk interieur. Zo’n levensgroot werk van haar hand geeft je huis of kantoor een persoonlijk tintje. En een blijvende herinnering aan wat jou dierbaar is, aan een geliefde of een huisdier.

Beter dan het origineel

Eigenlijk zou je wel kunnen zeggen dat ze emoties tekent. Want als Anca aan de slag gaat met houtskool op doek verschijnt er een tekening die nog sprekender is dan de originele foto. Als finishing touch doet ze ook nog een bijpassende stoere lijst om het kunstwerk. Helemaal zelf in elkaar gelast trouwens. Want stoer is ze wel, deze boerendochter die met twee broers opgroeide.

Van een hobby je werk maken

Werk? Dat is het natuurlijk wel, maar zo ziet ze het zelf niet. Anca: ‘Een uit de hand gelopen hobby! Ja, zo zou je het echt wel kunnen noemen. Ik probeerde voor de gein een zelfportret te tekenen met houtskool. ‘Wauw, best goed gelukt,’ dacht ik. Dus hup, op Facebook ermee. Een paar ‘vind ik leuks’ had ik wel verwacht, maar ik werd echt overspoeld met positieve reacties en verzoeken om in opdracht houtskoolportretten te maken. Dat ben ik naast mijn studie gaan doen en later heb ik er mijn werk van gemaakt.

Ik ontdekte dat bezig zijn met mijn passie me rust en inspiratie geeft. Inmiddels kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit wat anders wil doen. Ik ben eigen baas, maak mensen blij met mijn werk en het geeft mij zelf ook veel voldoening. Hoe mooi is dat?’ 

Persoonlijke kunst in opdracht

Anca startte in 2017 haar bedrijf KUNSTBLOC. Inmiddels heeft ze al meer dan tweehonderd houtskooltekeningen in opdracht van particulieren en bedrijven gemaakt. Allemaal groot. Allemaal uniek.

Wil jij van jezelf, een geliefde, huisdier of ander onderwerp een dierbare herinnering in houtskool laten maken door Anca? Kijk dan eens op Kunstbloc.com 

Of kom gewoon gezellig naar de vt wonen&design beurs!

Dit is Anca trouwens, bij de opening van haar expositie ‘Poldergrond’: 

Ook interessant?