Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Kunst uit de Gouden Eeuw, bij jou thuis

Kunst uit de Gouden Eeuw, bij jou thuis

Als je op zoek bent naar kunst voor thuis aan de wand, denk je meestal niet meteen aan een Oude Meester. Je moet tenslotte wel realistisch blijven, niet waar? Maar toch… Heb je nooit eens stiekem gedacht hoe geweldig het ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer bij jou thuis boven de schouw zou staan? Of hoe fantastisch ‘De vrolijke drinker’ van Frans Hals het in je eetkamer zou doen?
Als we je nu eens vertellen dat er een manier bestaat om dat voor elkaar te krijgen?

Dankzij de musea zijn de Oude Meesters voor arm en rijk bereikbaar. Maar die bereikbaarheid beperkt zich wel tot kijken. Als jouw verlangens verder gaan dan dat, als je zelf zo’n schilderij aan de wand wilt, zal je op zoek moeten gaan naar een alternatief. Een alternatief dat zich in schoonheid kan meten met het origineel, maar jou niet opzadelt met de nadelen ervan. Dat klinkt ideaal, maar waar vind je het? Op de vt wonen&design beurs natuurlijk!

Stillevens, portretten en strandtaferelen
‘Ochtendrit langs het strand’, ‘Meisje met de parel’, ‘De bedreigde zwaan’, ‘De Menagerie’, ‘Kinderen der zee’, ‘De liefdesbrief’, ‘Stilleven met een schelvis en een knorhaan’, ‘Ezeltje rijden langs het strand’ ‘Stilleven met bloemen’, ‘De vrolijke drinker’, ‘Portret van een Vrouw’; roepen deze schilderijentitels herkenning en verlangen bij jou op? Ga dan langs bij Muurmeesters. Want Muurmeesters maakt van meer dan honderd Oude Meesters prachtige prints op hoogwaardig textiel.

Voetballende kinderen
Het concept is bedacht door ontwerpster, fotograaf en kunstliefhebber Sylvia Kieft. Toen zij een grote textielprint van Hendrik Voogd in haar eigen huis had opgehangen en zag hoe krachtig het effect daarvan was, ging zij op zoek naar een mogelijkheid om zelf dergelijke prints te maken. Met in haar achterhoofd haar drie in huis voetballende zoons, streefde ze naar een kwaliteit die tegen een stootje kan, zonder de schoonheid van het origineel op te hoeven offeren.

Seizoenswisselingen
En het is gelukt! De schoonheid wordt gewaarborgd door de structuur van het doek, waarop de afbeeldingen echt tot leven komen. Daarnaast is het doek sterk, bestand tegen beschadigingen en makkelijk te reinigen. Het kan zelfs bijdragen aan een betere akoestiek als je er een speciaal paneel bij bestelt. En dankzij het aluminium wisselframe is het heel makkelijk om de afbeeldingen te wisselen, zodat je je interieur, bijvoorbeeld per seizoen, een geheel nieuwe look kunt geven.

Laat je inspireren en adviseren op de stand van Muurmeesters op de vt wonen&design beurs.

Ook interessant?