alle wooninspiratie op één plek alle wooninspiratie op één plek
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Met de juiste planten schonere lucht

Met de juiste planten schonere lucht

Dat planten CO² effectief omzetten in zuurstof, wist je. Maar wist je ook dat je met de juiste planten schonere lucht krijgt? Air So Pure weet precies om welke planten het gaat en voert die in haar assortiment.

Bedorven luchtkwaliteit

De kwaliteit van de lucht waarin wij leven is van groot belang voor onze gezondheid, onze fitheid en ons welbevinden. En dan gaat het niet alleen over de buitenlucht, maar ook over de lucht in ruimten waar we het grootste deel van ons leven doorbrengen: huizen kantoren, scholen. De luchtkwaliteit hier wordt bedorven door chemische stoffen die vrijkomen uit onder meer meubels, kleding, vloerbedekking, muurbedekking, verf en printers, maar ook door mensen zelf.

Wetenschappelijk onderzoek door NASA en Fytagoras heeft aangetoond dat planten in staat zijn om deze stoffen uit de lucht op te nemen en daardoor de lucht te reinigen. Elke plant produceert in een bepaalde mate zuurstof, maar niet veel planten hebben deze luchtzuiverende eigenschappen. Planten die die eigenschappen wel hebben, zijn bijvoorbeeld Spathiphyllum (lepelplant) en Nephrolepsis (varen).

Meerdere planten in één ruimte

Air So Pure heeft gecertificeerde planten in het assortiment die schadelijke gassen neutraliseren door ze op te nemen en af te breken, die de luchtvochtigheid verbeteren door hun regulerende verdampingsproces, en die de lucht gezonder maken door effectief CO² om te zetten in zuurstof.

Wil je deze planten in je huis, op je werk of in de schoolklas? Ze werken het beste met meerdere tegelijk. Air So Pure adviseert twee tot drie van haar planten met een potmaat van 17 cm in een ruimte van 30 m2. De planten zijn te koop bij de betere tuincentra. Met de juiste planten schonere lucht.

Kijk voor meer informatie op www.airsopure.nl

Ook interessant?