///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Dit is dé kleur van 2020

Dit is dé kleur van 2020

De kleur staat voor kalmte en licht, straalt helderheid uit en brengt balans. Waar we het over hebben? Het zijn de kenmerken voor de Kleur van het Jaar 2020. Hier lees je welke mooie kleur dat is. Plus: prachtig kleurenpaletten om h’m toe te passen.

AkzoNobel doet wereldwijd trendonderzoek naar verf. Naar aanleiding van dit onderzoek is Tranquil Dawn™ tot de Kleur van het Jaar 2020 uitgeroepen. Volgens het onderzoek is er volgend jaar namelijk nog meer dan nu behoefte aan licht en duidelijkheid in ons leven. Heleen van Gent is kleurexpert van verfmerk Flexa: ‘In 2020 geven we ons thuis een menselijk gevoel.’

Kleur van jaar 2020

De ontwakende horizon was de inspiratiebron voor deze kleur. De kleurschakeringen die je in een zonsondergang en het bijhorende licht ziet, zie je ook in de verf terug. Tranquil Dawn™ is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. Een zachte lichte tint die zich beweegt tussen groen, grijs en blauw. De kleur past zich aan de lichtinval aan, is perfect te combineren met elke andere kleur en is op veel verschillende manieren te gebruiken. Zo kun je h’m gebruiken in een groot vlak, maar ook als accentkleur tussen vollere kleuren in. En hoe verrassend: de tint leent zich perfect voor het plafond.

Vier trendpaletten

In totaal zijn er vier kleurpaletten waarin de de kleur een rol speelt. Heleen: ‘Elk palet bestaat uit verschillende kleuren die makkelijk combineren in iedere woonstijl. De Flexa Kleurentrends 2020 paletten zijn hier namelijk speciaal voor ontworpen.’ 

Palet 1 – A home for creativity:

Het oude en nieuwe gaan hand in hand en maken dit interieur eclectisch met een creatieve touch. Het palet versterkt dit gevoel en omarmt je met warme, rijke, volle tinten die teruggrijpen naar het verleden, zoals oker, petrol, groen en bordeaux. Tranquil Dawn™ en Cosmic Glory brengen hier verlichting. Hout, bloemen(print), keramiek, geprinte katoenen en gebreide kleden horen bij deze trend. De kleuren uit dit palet doen je denken aan de horizon tijdens een warme herfstdag.

kleur volgend jaar

Palet 2 – A home for care: Deze interieurtrend voelt als een zachte deken. Het palet bestaat uit pastellen en naturellen met Spiced Honey als warme aanvulling. In dit interieur passen blanke houtsoorten, wol en metalen zoals zilver, koper en goud. Het kleurpalet is te vergelijken met een nevelige zonsopgang in het voorjaar.

Palet 3 – A home for play: Energiek en open, dat zijn kenmerken die horen bij deze trend. Het gevoel is speels, jong en vitaal. Het kleurpalet bestaat uit een mix van zachte tinten en energieke kleuren, zoals zonnig geel en koraal roden. Geometrisch is een belangrijk patroon en in dit lichte interieur vind je een mix van materialen terug zoals triplex. De kleuren uit dit palet passen bij de horizon van een heldere zonnige zomerse dag. 

Palet 4 – A home for meaning: Een minimalistisch, maar menselijk gevoel. Deze trend creëert een ruimte van comfort met een bijna kloosterachtig kalmte. Het kleurpalet bestaat uit verschillende lichte grijzen met twee zwaardere bijna zwarten. Rechte lijnen en functionele vormen worden aangevuld met tactiele materialen zoals linnen en hout. Dit grijze palet is te vergelijken met de kleurschakeringen van een horizon tijdens een heldere winterdag.

Alle kleuren uit de vier paletten zijn beschikbaar als kleurtester (online) en in lakken en muurverven (te mengen op de mengmachine van Flexa).

Kijk op flexa.nl voor adviesprijzen. Of kom de kleur in het echt bekijken op de vt wonen&design beurs. Boek snel je kaarten!

Ook interessant?