1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Het goede gevoel van een houten wand

Het goede gevoel van een houten wand

Mis je nog wat warmte of persoonlijkheid in een bepaalde ruimte? Vaak is dat heel eenvoudig op te lossen door natuurlijke materialen toe te voegen. Hout bijvoorbeeld. Eén houten tafel heeft al een sfeerverhogend effect. Moet je nagaan welke wonderen een houten wand verricht!

Een houten wand is om diverse redenen aantrekkelijk. Allereerst natuurlijk vanwege zijn schoonheid. Hout is eigenlijk altijd mooi. Ten tweede vanwege zijn rustige uitstraling. Hout is nooit opdringerig en daardoor een perfecte achtergrond voor elk interieur.

Ontspannende stilte
Hout is ook in letterlijke zin rustig, want het beschikt over uitstekende geluiddempende eigenschappen. Met een houten wand houd je lawaai van buren en straat waar het vandaan komt en geniet je binnen van een ontspannende stilte.

Upcycling
De houten wanden van WoWood zijn nog eens extra aantrekkelijk. Want dankzij een gemakkelijk bevestigingsmechanisme zijn ze in een handomdraai te installeren. Bovendien is het gebruikte hout duurzaam. WoWood werkt uitsluitend met Nederlands resthout dat dankzij de upcycling tot panelen een nieuw leven krijgt.

Extra goed gevoel
Ook op een andere manier neemt WoWood verantwoordelijkheid voor de maatschappij. De panelen worden namelijk handmatig vervaardigd en geassembleerd in sociale werkplaatsen in Nederland, waar mensen die niet in een reguliere baan kunnen functioneren toch kunnen meedraaien in het arbeidsproces. Zo geeft WoWood een extra goed gevoel in je huis!

Designeffect
Als je bent opgegroeid in de jaren zeventig zal je misschien niet meteen staan te juichen bij het idee van een houten wand. Maar laten we duidelijk zijn: de plompe schrootjeswanden van toen zijn niet te vergelijken met de stijlvolle WoWood-panelen die nu op de vt wonen&design beurs staan te schitteren.

De WoWood-panelen bestaan uit dunne, lichtgewicht houten latjes, van verschillende lengtes en diktes. Hierdoor is elke wand uniek. De panelen zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar, van een mix van houtsoorten tot strak wit of zwart voor een designeffect. Dat wordt nog lastig kiezen!

Ook interessant?