///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - FUNCTIONELE LAMPEN MET EEN KNIPOOG

FUNCTIONELE LAMPEN MET EEN KNIPOOG

Hou je van stijl en ook van humor. En vind je het helemaal mooi als die twee kunnen samengaan?

Met de lichtobjecten van Knetter zit je helemaal goed. De intentie van dit bedrijf, dat in 2016 werd opgericht door Gijs Wesdorp, is namelijk om unieke producten te verkopen die én functioneel zijn én een glimlach op ieders gezicht toveren. Iets dat vooral sterk naar voren komt in de lichtobjecten. Die hebben allemaal een ander karakter, maar delen de stijl en de humor. 

Energiek en blij

Een duidelijk voorbeeld is de strak vormgegeven JumpR. ‘De Jack Russel onder de lampen’, zoals Knetter ‘m noemt en dat is niet eens zo gek bedacht. De lamp doet inderdaad denken aan een kleine hond: altijd vol energie en blij als er iemand thuiskomt. Hij verwelkomt je met de voorpoten uiteen en zoekt zijn favoriete plekje in jouw omgeving. Aan je voeten op de grond of op een tafel of dressoir.

Mensen volgen

Knetter denkt graag na over hoe de technologie zich de komende jaren zal gaan ontwikkelen. Met zijn lichtobjecten probeert het bedrijf deze toekomst zelfs al een stukje dichterbij te halen. Door hun dynamische karakter passen de objecten uitstekend in een wereld die constant in beweging is en waarin robots steeds nadrukkelijker aanwezig zijn. 

Ze lijken te zweven in de ruimte. Of te kunnen bewegen door wielen of pootjes, zodat ze mensen kunnen volgen. En ondertussen voorzien ze je op een visueel aangename en tegelijkertijd humoristische wijze van licht. 

Een ander voorbeeld is Pagode, ‘een tempel van het licht’. Met horizontale lamellen en een lamp die vanaf de bodem omhoog straalt. Door de reflectie via de lamellen is het licht gezellig. Als een kampvuur in de huiskamer. Heerlijk om bij te chillen.

Kijk voor meer informatie op knetterdesign.nl

Ook interessant?