1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - Woonkamer - Fijne fauteuil met karakter

Fijne fauteuil met karakter

Gustav heeft een klein broertje gekregen. Stoer en eigenwijs, maar met een zacht karakter. Gustav Jr is een prachtig ontwerp van familiebedrijf Label Vandenberg. 

Designer Peter van de Water ontwierp in 2016 voor Label Vandenberg al fauteuil Gustav.

De stoel gaf kreeg deze naam, omdat het verwijst naar het Tsjechisch kubisme. Dit is terug te zien in het hoekige ontwerp van de fauteuil. De stoel is door grafische lijnen vormgegeven, maar heeft wel een zachte binnenkant. Door de open hoeken heeft de fauteuil een comfortabele en lekkere vrije zit. Zo kun je er op allerlei manieren in zitten en hangen.

Stoel met karakter

Inspiratie voor het ontwerp kreeg Van de Water ooit door de oude fauteuil Butterfly, die bij hem bij thuis stond, een design uit de jaren ’80 van Gerard van den Berg. Het idee van de ontwerper viel in zulke goede aarde bij het familiebedrijf dat ze direct besloten om samen met hem aan de slag te gaan om het idee voor de Gustav uit te werken en te ontwikkelen tot een mooie fauteuil. Het resultaat is een eigenwijze fauteuil met geheel eigen karakter. 

Nieuw: een broertje voor Gustav

Sinds kort is er ook de eetkamerstoel Gustav Jr die net zo eigenwijs is als zijn grote broer. De stoel is er zowel draaibaar als met vaste voet. Je kunt hem helemaal zelf samenstellen door stof en leer met elkaar te combineren. Daarnaast is er ook een andere uitvoering: een barstoel met een zithoogte van 65cm en 75cm.

Dit is die leuke junior trouwens!

Jij komt toch ook naar de vt wonen&design beurs? Bestel snel je kaarten! Daar vind je Label Vandenberg ook. Zien we je daar?

Ook interessant?