vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Raambekleding - Luxe raamdecoratie: speel met licht en sfeer

Luxe raamdecoratie: speel met licht en sfeer

Fractions zijn prachtige aluminium shutters en het antwoord op de vraag naar exclusieve raamdecoratie met een optimale lichtopbrengst. In een handomdraai bepaal je lichtinval en sfeer in huis.

Met Fractions kun je op een speelse manier de lichttoetreding of inkijk veranderen. Door de unieke vormgeving voorzien ze de ruimte van een moderne en stijlvolle sfeer. De strakke panelen zijn een echte eyecatcher, het hoogwaardige materiaal is duurzaam en zorgt voor een luxe uitstraling.

De shutters kunnen helemaal open en sluiten dankzij de zogenoemde blinde scharnieren. Als je de lichtsleuven groter of kleiner maakt, beïnvloed je de lichtinval en het gevoel van privacy. Je creëert steeds zelf de sfeer!

Duurzaam aluminium

Dit product van het bedrijf Unilux kent een aantal unieke eigenschappen. De panelen kunnen bijvoorbeeld heel dicht bij het raam gemonteerd worden. Daarnaast staat onderhoudsgemak hoog op het lijstje: het zijn geen vlakliggende lamellen. Geen vuil en stof dus en simpel schoon te houden. Ze zijn geschikt voor droge en vochtige ruimtes. Het hoogwaardige aluminium heeft een krasbestendige poedercoating laklaag. En de montage is eenvoudig.

Fractions zijn gemaakt van (recyclebaar) aluminium en dat biedt verschillende voordelen ten opzichte van hout. Zo is aluminium sterker. Het materiaal is minder stijf, heeft meer vormvrijheid en sluit beter. Het is vocht- en UV-bestendig en onderhoudsvriendelijk (hout vergaart sneller stof en vuil). Daarnaast is er sprake van een hogere hergebruikswaarde en is het dus duurzamer.

Zien hoe de shutters passen bij jouw interieur? In deze handige 3d-app stel je ze zelf samen. 

‘A ray of light’

Nieuwtje: Unilux werkte samen met topontwerper Osiris Hertman. Zijn visie en kijk op het beleven van zonlicht in huis leidde tot een exclusief raamdecoratie-product met nog meer dimensie. Omdat het licht door aluminium sleuven de ruimte inkomt, ontstaat er een bijzonder lichtinval: een spannend spel van schaduw en licht!

De lichtopbrengst is door de diffractie (het afbuigen van een lichtgolf langs een ondoordringbaar obstakel) namelijk binnen groter dan je in eerste instantie zou verwachten. Het licht weerkaatst namelijk niet eerst op lamellen, maar valt rechtstreeks door de sleuven in de kamer.

Wil je Fractions zelf ervaren? Kom inspiratie opdoen op de vt wonen&design beurs. Boek snel je kaarten!

Benieuwd naar Fractions design by Orsis Hertman? Zo mooi zijn de shutters:

Sinds 2019 werken top designer Osiris Hertman en Unilux aan het nieuwe ontwerp voor Fractions.Zijn visie en kijk op het…

Posted by Unilux on Thursday, April 4, 2019

Ook interessant?