1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand via site en socials 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - 31 prachtige groentinten

31 prachtige groentinten

Je staat er meestal niet bij stil: wat de inspiratiebron van iets is. Maar soms is het leuk, en interessant, om dat wel te doen. Bijvoorbeeld als je het hebt over verf. Gróene verf in dit geval.

Begin dit jaar ging Little Greene een unieke samenwerking aan met Nationale Trust. Little Green: de enige Britse fabrikant die een compleet assortiment traditionele en moderne decoratieve verven produceert voor alle onderdelen van het huis. En National Trust: de charitatieve Britse instelling die zorg draagt voor het historische erfgoed van het Verenigd Koninkrijk. Wat inhoudt: meer dan 250.000 hectare platteland, 1250 kilometer aan kustlijn en honderden speciale plaatsen in Engeland, Wales en Noord-Ierland. 

Kleurenkaart met 31 prachtige groentinten

De samenwerking resulteerde in een uitgebreid verfonderzoek door Little Greene in huizen en tuinen van National Trust, en vervolgens in GREEN: een kleurenkaart met een selectie van 31 prachtige groentinten waar je deze herfst mee kunt kennismaken.

De boerderij in Cumbria van auteur Beatrix Potter. De ronddraaiende schrijvershut van de 19e-eeuwse toneelschrijver George Bernard Shaw. De mythische vogels van het behang dat rococo-meubelmaker Chippendale in het achttiende eeuwse Palladiaanse huis Nostell Priory ophing… In de GREEN kleurenkaart zitten 20 kleuren die hun oorsprong hebben in National Trust-erfgoed. Daarnaast zijn er ook belangrijke groentinten uit de Little Greene-archieven en de huidige kleurenkaart in opgenomen.

Zoals gebruikelijk bij Little Greene is de kleurenkaart zo ontworpen, dat je ‘m eenvoudig kunt gebruiken. De collectie is verdeeld in vijf kolommen en schematisch gerangschikt om de belangrijkste ‘groenfamilies’ weer te geven: grijsgroen, neutraal groen, geelgroen, blauwgroen en turquoisegroen.

Kleur en leven

Van elk verkocht verfblik maakt Little Greene een bijdrage over naar National Trust ter ondersteuning van hun werkzaamheden. Daarnaast zal de verffabrikant de behoud- en restauratiewerkzaamheden van National Trust ondersteunen door verf te doneren, om daarmee weer kleur en leven te geven aan het meest geliefde Britse historisch erfgoed. Iedereen blij dus, inclusief jij als je met de verf zorg draagt voor je eigen huis.

Kijk voor meer informatie op www.littlegreene.nl

Ook interessant?