///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - een kraan die alles kan

een kraan die alles kan

Wat een droom! Een kraan die alles kan! Pannen schoonmaken, pasta koken, tomaten ontvellen, couscous bereiden, koffie en thee zetten, kaarsvet verwijderen, noedelsoep maken, de speen van je baby steriliseren, kruiken vullen; hij draait er zijn hand niet voor om. Wie heeft er nog een hulp in de huishouding nodig?

Je hebt misschien al geraden over welke kraan we hier de loftrompet afsteken. Dat moet haast wel de Quooker zijn. Al zo’n 25 jaar is de eerste kokendwaterkraan ter wereld een begrip in binnen- en buitenland.

Hollands glorie
Dat succes heeft de uitvinder, de Nederlandse natuurkundige ir. Henri Peteri, niet zomaar in zijn schoot geworpen gekregen. Vijftien jaar heeft hij in de kelder van zijn huis moeten zwoegen voordat het eerste model eind jaren tachtig op de markt kon worden gebracht. En vervolgens kostte het hem en zijn twee zonen, Niels en Walter, ook nog eens de nodige moeite om de Quooker aan de man te brengen.

Het beste restaurant ter wereld
Pas nadat de eerste exemplaren bij mensen thuis waren geïnstalleerd, kwam de vaart erin. De eerste kopers waren zo ontzettend enthousiast dat binnen de kortste keren al hun vrienden en familie er ook één wilden.

Dat de Quooker veel meer dan een hebbedingetje is, blijkt wel uit het feit dat de koks in het beste restaurant ter wereld, Noma in Kopenhagen, niet zonder zouden kunnen.

Innovaties
De opmars van de Quooker is niet meer te stuiten. Hij wordt al in één op de vijf Nederlandse keukens geïnstalleerd. En dagelijks wordt er in de fabriek in Ridderkerk gewerkt aan innovaties, zowel op het gebied van techniek als dat van design.

Op de beurs wordt natuurlijk de meest recente innovatie gepresenteerd: de Quooker Flex, de eerste kokendwaterkraan met flexibele uittrekslang. Deze nieuwe kraan biedt alle vertrouwde voordelen van Quooker. Hij bespaart tijd, energie, water en ruimte en is bovendien zeer veilig in gebruik. Zo geeft de Quooker Flex geen kokend water als de slang uitgetrokken is.

Alleskunner
De Flex is verkrijgbaar in het kenmerkende design met een ronde uitloop, in twee finishes: chroom en roestvrij staal. Daarnaast kan de kraan op alle typen reservoirs worden aangesloten.

De spoelbak schoonmaken, fruit wassen, borden afspoelen; dankzij de flexibele uittrekslang is de Quooker echt een alleskunner geworden!

Ook interessant?