vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - De vrolijkste wooncollectie

De vrolijkste wooncollectie

Hoe leuk dit! Donald Duck heeft een eigen wooncollectie. Een internationale primeur die je tijdens de vt wonen&design beurs voor het eerst kunt bewonderen. Vrolijke meubels, behang en textiel…mét een verhaal.

Wegdromen
De Donald Duck dekbedovertrekken ken je misschien al. Daarmee zag het vrolijke weekblad steeds meer slaapkamers transformeren tot een beetje Duckstad, legt hoofdredacteur Joan Lommen uit:
“We krijgen op de redactie per dag zo’n honderd mails, brieven, tekeningen en foto’s van lezers. Opvallend is dat veel lezers laten zien hoe Donald Duck een rol speelt in hun kamer: stapels tijdschriften, de posters uit Donald Duck aan de muur, een Donald Duck dekbed, de scheurkalender, een boekenkast vol Donald Duck pockets… Donald Duck prikkelt de fantasie, en dat houdt blijkbaar niet op als het tijdschrift uit is. Daar hebben we op ingespeeld. Lekker wegdromen in de fantasiewereld van Duckstad. Letterlijk.”

Puur Nederlands
En nu dan dus een eigen wooncollectie. De wooncollectie is puur Nederlands: gemaakt door de makers van Donald Duck Weekblad, met het design van de beste Donald Duck striptekenaars. In de collectie zijn verschillende woonproducten opgenomen zoals meubels, behang, muurstickers en textiel, met variaties in dessins en uitvoering. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met een aantal toonaangevende Nederlandse fabrikanten, waaronder Graham & Brown en De Eekhoorn.

Stiekem ook voor volwassenen
Al ruim 64 jaar bereikt Donald Duck Weekblad talloze gezinnen in Nederland. Het weekblad kent al jaren een zowel jonge als oudere groep lezers. Bij de ontwikkeling van de wooncollectie is dan ook bewust gekeken naar het héle gezin. Suzan Schouten (Domain Director Kids & Teens) zegt hierover: “Donald Duck Weekblad speelt  een prominente rol binnen het hele gezin. Zo bestaat een groot deel van de Donald Duck lezers uit meelezende ouders. We hebben gekozen voor een breed assortiment woonproducten, waarmee je niet alleen een kinderkamer vrolijker kan maken, maar ook een werkkamer of zelfs het toilet. De wooncollectie is niet alleen leuk voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen.”

De bijzondere Donald Duck Wonen collectie is tot en met zondag 2 oktober te zien tijdens de vtwonen&design beurs in RAI Amsterdam (Hal 12, stand 12-032A) en tevens vanaf oktober te bestellen in de Duckstadshop op DonaldDuck.nl/wonen.

Ook interessant?