vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - de schoonheid van laserlicht

de schoonheid van laserlicht

Als biofysicus werkte Alicia González (Madrid, 1977) aan experimenten met laserlicht. Een aantal jaren geleden ontdekte ze per toeval de onuitputtelijke schoonheid die daarin verborgen zit. Dat was het begin van The Art of Science, een collectie art prints die ze levert in beperkte oplages en verschillende kwaliteiten.

Digitaal impressionisme

Tegenwoordig combineert Alicia haar wetenschappelijke werk met het maken van ‘ digitaal impressionisme’. Ze fotografeert het samenspel van licht met materie – zoals verstrooiing, reflectie, absorptie en fluorescentie – op moleculair niveau. In deze beelden zoekt ze vervolgens intrigerende en kunstzinnige vormen om die op een artistieke manier te bewerken.

Door een natuurwetenschappelijk fenomeen (licht) te gebruiken om kunst te maken, onderscheidt ze zich van andere wetenschapskunst die zich typisch beperkt tot het (mooi gefotografeerd) weergeven van dit fenomeen. Al haar werken worden gekenmerkt door een grote verscheidenheid en uitbundig gebruik van sterke kleuren, die het goed doen in elke inrichting.

Exclusief maar betaalbaar

De prints van The Art of Science worden afgedrukt op hoogwaardig (Hahnemuhle) art paper of op voorbewerkt (Chromaluxe) aluminium. In het eerste geval hebben ze een wat klassiekere uitstraling, waar je met de keuze van een lijst zelf nog een accent aan kunt geven. In het tweede geval hebben ze een zeer moderne look en een ongeëvenaarde kleurenervaring.

Welk materiaal je ook kiest, door de samenwerking met art studio Re-Art uit Almere, een van Europa’s beste studio’s als het gaat om digitale kunst(re)productie, gaat het altijd om een prachtig product met een enorm lange levensduur. Alle prints worden geleverd met een certificaat dat de echtheid en exclusiviteit garandeert. Prijzen: afhankelijk van de gekozen kwaliteit en afmeting tussen de 195 en 750 euro.

Kijk voor meer informatie op www.the-art-of-science.com of www.re-art.com

Ook interessant?