1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand via site en socials 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - MINIMALISTISCHE LICHTOBJECTEN 

MINIMALISTISCHE LICHTOBJECTEN 

Bijzondere, minimalistische lichtobjecten? De IYO is hét voorbeeld van hoe slank een lamp kan zijn zonder concessies te doen aan vormgeving, techniek en licht. De doorsnee: slechts 17 mm. De S.O.L. (Sea of Light), eveneens een ranke verschijning, straalt een zee van warm en functioneel licht. Dit staaltje technisch LED-vernuft is omgeven door een hoogwaardig omhulsel van geanodiseerd aluminium.

En zo is er ook de GHOST SABER, buitenverlichting gemaakt van een uitzonderlijke kwaliteit gelaserde kunststof. Overdag vrijwel onzichtbaar, maar in de donkere uren uitbundig schijnend met energiezuinige LED-verlichting.

Oog voor detail
Het zijn maar een paar voorbeelden van de minimalistische lichtobjecten van Ferrolight Design. Hang-, wand-, vloer- en dressoirlampen, kroonluchters en buitenverlichting. Stuk voor stuk gemaakt met oog voor detail en van eerlijke materialen, vanuit een enorme passie voor eenvoud en het pure handwerk.

Designer Ferdinand Verbeek en creatieve sidekick Marike Verbeek werken al sinds de oprichting van Ferrolight Design in 1999 aan wat ze tot hun grote missie hebben gemaakt: een voortdurende studie naar de ultieme lichtbron. Bij alle ontwerpen laten ze zich leiden door licht dat zo dicht mogelijk de warmte van zonlicht benadert. Vervolgens maken ze er een zo minimalistisch mogelijke armatuur omheen.

Technische hoogstandjes
Alle lichtobjecten zijn technische hoogstandjes. Energiezuinig (energielabel A+ en A++) licht gevat in een prachtige vormgeving. En: allemaal dimbaar. Met wanddimmer (het druk-draaitype), afstandsbediening (waarbij de dimmer in de plafondbak van de lamp is ingebouwd), plakschakelaar (een afstandsbediening in de vorm van een schakelaar die je overal kunt monteren/plakken) of via een domoticasysteem.

Nog één voorbeeld. De Zeus. Een iconische slanke zuil met warm, homogeen LED-licht. Kunststof zwevend boven een voetstuk van metaal. Met aansturing vanaf twee zijdes. Full power, solo uplight of zonder uplight. Imposant in al zijn facetten.

Kijk voor meer informatie op www.ferrolightdesign.com

 

Ook interessant?