1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - De kracht van fotokunst

De kracht van fotokunst

Sprekende foto’s. Heldere kleuren. Klassieke techniek. Hoge kwaliteit. Korte levertijd. Dat is Umo Art Gallery in een notendop. Ben je nog op zoek naar een bijzonder kunstwerk voor aan de muur? Dan ben je bij dit bedrijf helemaal aan het goede adres.

De galerie van Maurits Pit herbergt een prachtige collectie foto’s van galeriekwaliteit. Hoogstaande kwaliteitsfoto’s op plexiglas en ingelijste fotokunst. Museumkwaliteit is er de standaard. Het bedrijf biedt een breed scala aan werken van topfotografen en kunstenaars.

De werken van Umo Art Gallery bevatten uiteenlopende onderwerpen, van indrukwekkende landschappen tot kunstwerken van de Hollandse Meesters. ‘Zo kunnen liefhebbers onder andere de bruisende boulevard van Miami aan de muur hangen, maar ook een echt Hollands zeezicht.’

Even technisch: de beelden worden verlijmd tussen drie millimeter hoogglans plexiglas en drie millimeter dibond. Het kunstwerk is voorzien van een aluminium ophangprofiel dat vanwege de afstand van de muur een zwevend effect realiseert. Het resultaat? Een kunstwerk dat van de muur afspat.

Topkunst van topfotografen

Een van die fotografen in het portfolio is topfotograaf Jordi Gómez, die bijvoorbeeld voor Paris Hilton werkt. Maurits vloog speciaal naar Ibiza om hem te overtuigen. Zijn werk is in veel internationale tijdschriften te zien. ‘Zijn werk kenmerkt zich door de spanning die in elke foto zit. Het zijn erotische, maar elegante afbeeldingen die hij maakt. Hij combineert een pakkende fotografische cocktail van glamour, plezier en sexappeal.’

"POOL DREAMS" by Jordi GomezNu te bestellen vanaf €395,- als fotoafdruk van galerie kwaliteit. Verlijmd tussen 3 mm…

Geplaatst door Umo Art Gallery – Stunning images behind Plexiglass op Woensdag 6 maart 2019

Daarnaast is er werk te vinden van de iconische fotograaf en kunstenaar Jaime Ibarra, geboren in Spanje en opgegroeid in Australië. Ibarra focust zich, op een uitzondering na, alleen op kunstfotografie. Een echte bron van inspiratie voor hem is muziek: de stemmingen die door muziek worden geschilderd, de kleuren die het oproept en het verhaal van goed geschreven teksten. Zijn populaire en klassieke foto Summon is in de galerie in twee varianten verkrijgbaar, liggend en staand in diverse maten.

NIEUW: "Summon portrait" by Jaime IbarraNu te bestellen vanaf €395,- als fotoafdruk van galerie kwaliteit. Verlijmd…

Geplaatst door Umo Art Gallery – Stunning images behind Plexiglass op Vrijdag 22 maart 2019

Modern & minimalistisch

Sinds kort is er ook een samenwerking met het Spaanse kunsthuis Montxo Oiarbide. Dit bedrijf realiseert originele kunstwerken die moderne en minimalistische trends combineren. De schilderijen maken gebruik van verschillende technieken als olieverfschilderijen, gravures in een beperkte oplage en giclee handmatig verwerkt door de kunstenaar in een gelimiteerde oplage.

Kom de fotokunst met eigen ogen bekijken op de vt wonen&design beurs. Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?