vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Keuken - Bubbeltijd: in stijl spuitwater maken

Bubbeltijd: in stijl spuitwater maken

Vergeet alle lousy en plastic sodamakers. Al zou je niet eens van prik in je drankje houden, dit apparaat van Aarke is te mooi om niet op het aanrecht te zetten.

De sodamaker van het Zweedse bedrijf Aarke heeft een compleet roestvrijstalen behuizing en is van binnen en buiten ontworpen om compact te zijn. Dat is het geheim achter het slanke design. Het apparaat komt in vijf verschillende kleuren, zoals wit, mat zwart, koper, goud en rvs. Bekijk hier de verschillende uitvoeringen. Bij het apparaat hoort een kunststof fles die je kunt gebruiken voor het maken van het bruiswater. 

Zie je hem al staan bij jou thuis?

Supersimpel: spuitwater maken

Hoe het werkt? Eigenlijk is het heel simpel. Voeg via de onderzijde de cilinder aan de sodastream toe, een patroon is goed voor zestig liter water met bubbels. Je draait vervolgens de fles in de machine en haalt de hendel over. Die zorgt ervoor dat het water wordt voorzien van prik en regelt de druk in de fles. Een keertje de hendel overhalen, zorgt voor een lichte bubbeltje. Je kunt ook twee of drie keer drukken als je van meer prik houdt. Genoeg bubbels? Dan schroef je de fles uit de machine en schenk je een glas in of draai je de dop erop om de fles onderweg mee te kunnen nemen. Kind kan de was doen, kijk maar, deze video legt het je uit.

Over Aarke

Aarke betekent ‘elke dag’ in zuid-Sami, een taal die door maar vijfhonderd mensen uit het noorden van Zweden wordt gesproken. Het merk maakt sinds 2016 sodamakers en werd opgericht door Jonas Groth en Carl Ljungh. Hun doel? Het ontwerpen, produceren en verkopen van premium huishoudelijke apparaten. Hun eerste product, de Aarke soda maker, werd eind 2016 gelanceerd in samenwerking met AGA Gas, het Zweedse gasbedrijf.

Kom naar de vt wonen&design beurs? Daar vind je Aarke natuurlijk ook. Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?