vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Big Green Egg: 8 voordelen

Big Green Egg: 8 voordelen

Makers van mooie herinneringen: zo noemen ze zichzelf, de mensen achter Big Green Egg. We kunnen ze alleen maar gelijk geven. Deze mooie buitenkeuken levert namelijk veel mooie momenten met vrienden en familie op. Dat wordt praten, lachen, eten en proosten.

Van sommige aanschaffen die je in en om het huis doet, heb je je leven lang lol. Deze Big Green Egg, een kamado barbecue van het allerbeste keramiek, valt wat ons betreft absoluut in die categorie. Dit kooktoestel voor buiten is gebaseerd op een eeuwenoude Aziatische kleioven – een traditionele houtoven – en is vernoemd naar hoe hij eruit ziet. 

Voor wie ’m nog niet kent: acht voordelen waarom een Big Green Egg een supergoede investering is.

1. Complete buitenkeuken

Door het combineren van eeuwenoude kennis, innovatieve materialen en hoogstaande technologieën zijn de culinaire mogelijkheden eindeloos. Naast grillen kun je op een Big Green Egg namelijk ook bakken, roken, stomen, wokken en low and slow bereiden. Het is dus niet zomaar een barbecue, maar een complete buitenkeuken. Pizza’s bakken, vis roken, vlees langzaam laten garen: eigenlijk kun je er alles in doen dat je ook in een oven doet. Dit is een echte alleskunner die de smaken van pure ingrediënten op een weergaloze manier accentueert.

2. Keramiek met karakter

Het bijzondere van de Big Green Egg zit hem in het keramiek. Het wordt gemaakt volgens hetzelfde proces dat NASA gebruikt voor het Space Shuttle-programma. Het bevat uitsluitend zuiver materiaal, hierdoor kan het de hoogste temperaturen aan. Het keramiek is robuust, weerbestendig en heeft extreem isolerende eigenschappen. Daarnaast kan het vocht absorberen en weer vrijgeven, waardoor het voedsel rustig gaart en lekker sappig blijft. 

3. Snel iets lekkers op tafel

De Big Green Egg werkt op houtskool: al na vijftien minuten bereikt hij een temperatuur van 300°C graden. Zo kun je in een handomdraai je gasten verwennen.

4. Op de graad nauwkeurig

Het hoogwaardige keramiek en het functionele design zorgen ervoor dat de houtskool op een zuinige manier wordt gebruikt. Daarnaast haalt de buitenkeuken met gemak temperaturen van 350°C. Met de twee verstelbare luchtopeningen kan de luchtcirculatie exact afgesteld worden, waardoor de temperatuur op de graad nauwkeurig gereguleerd kan worden. 

5. Hij staat altijd voor je klaar

Je kan hem altijd gebruiken, zelfs hartje winter. Het keramiek weerkaatst warmte, daardoor hebben buitentemperaturen geen invloed op de temperatuur. Liefhebbers van lekker eten kunnen dus het hele jaar door genieten van culinaire bereidingen.

6. Regelrechte icoon

Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard: dit apparaat is een klassieker, origineel en tijdloos. Het heeft een iconische design en is een echte evergreen.

7. Model op maat

Er zijn zeven verschillende modellen. Van de kleinste variant Mini tot het grootste familielid 2XL: er is een Big Green Egg voor iedere lifestyle en elke gelegenheid. Dus hoe klein of groot je gezin, vriendenkring en je tuin (of terras) ook is, er altijd een matching buitenkeuken.

8. Levenslange garantie

Dankzij heel wat jaartjes van ontwikkeling, testfases en continue kwaliteitsborging krijg je een levenslange garantie. Dat is nog eens service.

Jij komt toch ook naar de vt wonen&design beurs? Daar vind je deze bijzondere buitenkeuken ook. Hop, hop, waar wacht je nog op? Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?