1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand via site en socials 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Binnenkijken bij Eigen Huis & Interieur

Binnenkijken bij Eigen Huis & Interieur

Een van de inspiratiehuizen op de vt wonen&design beurs is van Eigen Huis & Interieur. Een tipje van de sluier: dit jaar heeft het een verstilde, minimalistisch uitstraling. Maar dat is dus nog niet alles.

Scandinavië meets Japan meets Dutch Design. Het is een van de manieren om het 170 m2 grote huis, een ontwerp van fotograaf en stylist Floor Knaapen, te omschrijven. Maar het is géén mix van verschillende woonstijlen: gekozen is voor één krachtige stijl. Voor verstild en minimalistisch. De kleuren en materialen – wit, grijs, zwart, beton en naturel hout – dragen bij aan de serene sfeer.

Doorkijkjes, trappen en gangen

De basis voor het ontwerp is met name de natuur. Floor speelt met licht zoals de Japanse architect Tadao Ando dat doet. Met veel doorkijkjes, trappen en gangen. Zo gaat ze op een nieuwe manier om met dimensies en oppervlakken. 

Dit deels uit noodzaak: omdat ze niet oneindig veel vierkante meters tot haar beschikking heeft, moet ze slim met de beschikbare ruimte omgaan. Maar het haakt tegelijkertijd in op de huidige behoefte van mensen om ‘anders’ te wonen, bijvoorbeeld in voormalige fabrieken of garages. 

Huis met een andere vorm

Vandaar dat de woonkamer en keuken in het Eigen Huis & Interieur-huis weliswaar beneden zijn, maar de slaapkamer en badkamer zich bevinden op een mezzanine: een tussenvloer. Het bed staat daardoor boven de woonruimte. Aangevuld met intieme hoekjes waar je zou kunnen werken aan een bureau of relaxen op een daybed verrast het huis van Eigen Huis & Interieur bezoekers visueel en nodigt hen uit tot een bezoek.

Verruim er je blik op wonen: een huis kan ook een heel andere vorm hebben. 

Kijk voor meer informatie op www.eh-i.nl

Ook interessant?