vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Primeurs bij designmerk Labelvandenberg

Primeurs bij designmerk Labelvandenberg

Dit moet je zien. De nieuwe draai-kantelfauteuil, ontworpen door Gerard van den Berg, genaamd Seat24 is de grootste primeur van Label Van den Berg en is te zien in een nieuwe ecologische leersoort.

Van een schets op een servet
Een aantal jaar geleden, tijdens de vlucht UA132  in de Verenigde staten, werd Gerard van den Berg geïnspireerd door de vliegtuigstoel waarin hij zat van de maatschappij United Airlines. De vorm en het zitcomfort van de stoelen vond hij indrukwekkend. De stoel had een diepe kuipzitting en een hogere, dunnen rug. Gedurende de vlucht heeft Gerard een pen uit zijn tas gepakt en een servetje van de vliegtuigmaatschappij gebruikt om daarop zijn inspiratie kwijt te kunnen. Het schetsje op de servet vormde het basis idee voor deze nieuwe fauteuil. De vorm van de armleuningen van de fauteuil zijn gebaseerd op de vleugels van het vliegtuig en de zitting en rug op de bewuste vliegtuigstoel, nummer 24, waarin Gerard van den Berg zat. De naam Seat24 dankt de nieuwe stoel dan ook aan die vlucht.

De originele schets van de vliegtuigstoel is bewaard gebleven. Deze diende als basis voor latere technische tekeningen. Het resultaat is draai-kantelfauteuil die een organische vorm heeft met royale armen, een verstelbare hoofdsteun en een los hoofdkussentje voor extra comfort.  Door het neig-mechanisme kan de zitting gekanteld worden en is het heerlijk ontspannen in Seat24. Om het zitcomfort te optimaliseren is er ook een bijpassende pouffe.

Ecologisch leer
Nieuw is ook het ecologisch leer Gaveri. In samen werking met een Zweedse looierij die geheel plantaardig looit en precies de herkomst van zijn grondstoffen kent, wordt het ecologische leer Garveri geïntroduceerd. Alle huiden die worden gebruikt voor Gaveri leer kunnen worden herleid van welke koe het afkomstig is, waar deze heeft geleefd en is geslacht. Al deze specificaties van de leersoort Gaveri zijn certificeerbaar op aanvraag.

Het bijzondere van dit leer is dat het mooier en dieper van kleur wordt door gebruik. In het begin is het leer heel licht van kleur, naarmate de tijd vordert wordt het leer donkerder, tot een mooie diepe sherry-kleur.

Zacht zitten met de Gigi Soft
De bijzonder populaire draaifauteuil Gigi kent met zijn schelp 101 zitmogelijkheden. Het is een fauteuil om in te wonen. Voor extra zacht zitten is de Gigi draaifauteuil nu ook uitgevoerd in een extra zachte uitvoering, Gigi Soft. De ontwerper is Gerard van den Berg.

Meer informatie en andere prachtige designmeubels van Label Van den Berg vind je op www.label.nl

 

Ook interessant?