///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Keramiek uit finland

Keramiek uit finland

De schoonheid en gezelligheid van het noorden bij je thuis. Met keramiek, glaswerk, kaarsen, textiel, decoraties, lampen en meubels. Daar zorgt Pentik voor. Dit Finse interieurmerk is al dik 40 jaar succesvol in eigen land en heeft nu de deuren van de eerste winkel in Nederland geopend.

Gezellig Scandinavisch. Zo kun je de stijl van Pentik misschien het beste omschrijven. En ook: een combinatie van Scandinavische eenvoud, onbewerkte nostalgie en het exotische van verre landen om prachtige en harmonieuze interieurs te creëren.

Opvallend: de keramiekcollectie

Het basisassortiment is breed en wordt elke paar maanden aangevuld met de vierseizoenencollecties, geïnspireerd door de seizoenen zelf. Het meest opvallend is misschien wel de collectie keramiek. Keramiek van hoge kwaliteit dat zich uitstekend leent voor dagelijks gebruik en speciale gelegenheden. De speciale Studio keramiekcollectie bevat unieke keramiekkunst die elk huis iets extra’s geeft.

Het keramiek is ontwikkeld in de eigen fabriek in Posio, een plaats dicht bij de poolcirkel. Hiermee is het meteen de meest noordelijk gelegen keramiekfabriek ter wereld. Dankzij een speciale productietechnologie kan Pentik hier zelfs in kleine partijen een breed scala aan keramiek maken, jaarlijks ongeveer 300.000 producten per jaar. Leuk om te weten: de oprichtster van het bedrijf, keramiek-kunstenares Anu Pentik, werkt nog steeds actief mee aan de keramiekontwerpen.

Scandinavische shopping experience

Het Finse interieurmerk is nu dus eindelijk in Nederland. Een bezoek aan de winkel is een echte Scandinavische shopping experience waarbij al je zintuigen worden verwend. Delicatessen uit het noorden, geluiden uit de Finse bossen, en al die prachtige producten… Geniet ervan, omringd door de beren en rendieren die je er ook vindt. Dit is Finland op z’n best. Dit is Pentik.

Kijk voor meer informatie op www.pentik.com

Ook interessant?