vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Designproducten met oog voor detail

Designproducten met oog voor detail

Pure, eerlijke materialen. Een heldere, klare lijn. Kloppende verhoudingen en een uitgebalanceerde compositie. En: oog voor detail. Dat is wat de interieurproducten van het ontwerplabel VIJ5 gemeen hebben.

Oprichters Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst ontwerpen zelf de basis van de collectie. Daarnaast werken ze samen met andere jonge ontwerpers om hun collectie te verbreden. Arjan en Anieke benaderen elk product vanuit een ontwerpers-perspectief.  VIJ5 heeft dan ook een zeer persoonlijke stijl en hoge kwaliteitsnormen.

Primeur op de vt wonen&design beurs

Op de vt wonen&design beurs presenteert VIJ5 de Lloop XL. Dit is de grote broer van de populaire Lloop lamp in de Vij5 collectie. Ontwerpduo bedacht een nieuwe vorm gebaseerd op hetzelfde principe als de originele Lloop: door het groter of kleiner maken van een lus in het elektriciteitssnoer met behulp van een houten klosje, is de lamp in hoogte verstelbaar. Functie wordt decoratie en andersom. Simpel, helder en zonder verborgen technieken.

Handdoek en theedoek in één

Een ontwerp van Anieke is bijvoorbeeld de Two Towel: een handdoek en theedoek in één, waarbij de twee verschillende stoffen vloeiend in elkaar overlopen. Bijzonder!

Een gezamenlijk ontwerpen van Arjan en Anieke is de FlexVaas van helder wit porselein. Eén basisvorm met drie verschillende opzetstukken, perfect voor verschillende soorten boeketten. De opzetstukken zijn verwisselbaar door middel van een sluiting die geïnspireerd is op de bekende weckpotklem. Een zwarte rubberen ring zorgt ervoor dat de porseleinen onderdelen elkaar niet raken.

Oog voor details

Interieurproducten van anderen voor VIJ5? Bijvoorbeeld de Wrapped (Ingewikkeld) van Floris Hover. Een kruk bestaande uit losse houten onderdelen en circa 110 meter touw. Een constructie die zo gefixeerd is, dat het gebruik  van  lijm  en schroeven overbodig is.

Of: de Sandpaper Tray van Thomas Baas en Anne Kleinbloesem. Een aluminium dienblad dat met de hand geschuurd is in vlakken. Omdat elk vlak zijn eigen richting heeft en de vlakken elkaar op sommige plaatsen overlappen, is een gebalanceerd grafisch patroon ontstaan. Als het licht in de vlakken reflecteert, heeft het dienblad vanuit elke hoek gezien een ander uiterlijk.

Voor interieurproducten die worden gekenmerkt door eenvoud, maar ingenieus zijn bedacht: ga naar VIJ5!

Kijk voor meer informatie op vij5.nl

Ook interessant?