1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Een stoel die van alle markten thuis is

Een stoel die van alle markten thuis is

Zoek jij een stoel die kan fungeren als zowel eetkamerstoel als bureaustoel? Een stoel die zowel elegant is als strak en die door het uitgekiende materiaalgebruik in geen enkel interieur misstaat? Dan zoek jij een stoel die van alle markten thuis is: de Albert Kuipstoel!

Albert Kuipstoel
Op de vt wonen&designbeurs barst het ook dit jaar weer van de primeurs. Eén daarvan is de Albert Kuipstoel van het bekende Nederlandse interieurlabel Zuiver, het fraaie resultaat van achttien maanden ontwerpen, 3D-printen, verfijnen en testen.

Onderscheidend
‘Op het moment dat Zuiver ons benaderde voor deze opdracht kwamen de ideeën vanzelf’, vertelt een van de designers van de Amsterdamse Studio APE, waar de stoel werd ontwikkeld. ‘We hadden een onderscheidende stoel voor ogen, die allereerst buitengewoon comfortabel moest zitten.’

Luchtig en ijzersterk
In die opzet zijn de ontwerpers ruimschoots geslaagd. Dankzij de flexibele rugleuning van de kuip zit de stoel fantastisch. En wat de stoel onderscheidend maakt, is de bevestiging van de kunststof kuip aan de massief essenhouten stoelpoten. Speciaal hiervoor is een aluminium frame ontworpen. Dat frame oogt luchtig, maar vergis je niet: het staat garant voor een ijzersterke verbinding.

Veelzijdig
De naam van deze nieuwe stoel is natuurlijk een knipoog naar de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Wat de stoel met deze populaire markt gemeen heeft, is zijn veelzijdigheid. Hij is te gebruiken als eetkamerstoel, maar ook als bureaustoel. En dankzij de combinatie van kunststof, essenhout en aluminium is de Albert Kuip in elk interieur op zijn plek.

Design in overvloed
De Albert Kuipstoel is verkrijgbaar in vijf aantrekkelijke kleuren – wit, lichtgrijs, donkergrijs, taupe en oudroze – en zowel mét als zonder armleuningen.
Bekijk en probeer hem in de stand van woonwinkel en –webshop Flinders. Mocht het onverhoopt niks worden tussen jou en dit nieuwe ontwerp, wees dan niet getreurd. Bij Flinders vind je tussen de meer dan 18.000 (!) designproducten vast wel iets anders van je gading.

Ook interessant?