///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Een kachel die doet verlangen naar kou

Een kachel die doet verlangen naar kou

Ondanks de tropische temperaturen van de afgelopen zomer is het niet ondenkbaar dat je er zeer binnenkort weer naar hunkert: een kachel. Niet alleen vanwege zijn warmte, maar vooral vanwege zijn onweerstaanbare uitstraling. Zie je het voor je? Jij met je geliefde, je hond of je kinderen, gezellig samen, op een dik warm kleed, romantisch starend in de vlammen of enthousiast Sinterklaasliedjes zingend? Nee? Dan moet je echt even doorlezen.

Of je nu wilt of niet, het wordt de komende tijd kouder. Hoe koud? Geen idee. Maar in ieder geval koud genoeg om je af te vragen waar de thermostaat zich ook alweer bevindt. Guur wordt het ook, vroeg of laat. En dan wordt het pas écht ongezellig… Althans, buiten.

Ultieme sfeerbrenger
De uitgelezen tijd om het binnen zó knus en fijn te maken, dat je helemaal vergeet dat er een buiten bestaat. Veel kunstgrepen hoef je daar niet voor uit te halen. Want met één super mooie kachel ben je er eigenlijk al.

Maar waar vind je zo’n ultieme sfeerbrenger? Nou, bij Fero bijvoorbeeld. Deze kachelimporteur brengt de allermooiste modellen uit alle windstreken naar ons binnenkort weer koude kikkerlandje.

Vlammenspel
Uit Italië komt MCZ. De beeldschone pelletkachels van dit merk voldoen ruimschoots aan de behoeften van de hedendaagse woningen en bieden een prachtig vlammenspel. De nieuwste modellen – Curve, Halo en Mood – hebben zachte, vrouwelijke rondingen en een elegante stalen of keramische bekleding in verschillende kleuren. Voor meer klassieke interieurs heeft MCZ de gietijzeren of geëmailleerde Deco, die goed onder een siermantel kan worden geplaatst.

Uiterst stil
Vanwege de lage stookkosten, de hoge milieuvriendelijkheid en het enorme gebruiksgemak zet ook Austroflamm in op de pelletkachel. Het Oostenrijkse merk doet daarbij geen enkele concessie aan de uitstraling. Dankzij een intelligente techniek functioneren de kachels uiterst stil en de vlammen zijn even hoog en stabiel als die van de traditionele houtkachels.

Schoon
De kachels zijn eenvoudig te bedienen. Door middel van een touchscreen, afstandsbediening of een app. Daarnaast zijn de meeste modellen standaard uitgerust met een automatische timer en kamerthermostaat, zodat je eigenlijk nooit meer een knop hoeft aan te raken. Schoonmaken hoeft ook niet, want deze pelletkachels hebben niet alleen een heel schone verbranding, ze zijn ook nog eens zelfreinigend!

Designkachels
Tot slot het Italiaanse merk Cadel, dat op de beurs een nieuw designconcept presenteert. De Bistrot³ en de Bistrot³ Lounge zijn ronde pelletkachels gemaakt van mat zwart staal. Vanwege hun eenvoudige lijnen en contrasterende glazen deur ademen ze een jonge en stedelijke sfeer, die wel iets Scandinavisch heeft.

Echt hout
Gaat er voor jou toch niets boven een echte houtkachel? Dan zit je ook goed bij Fero. De Clou Xtra van Austroflamm bijvoorbeeld is een magistrale kachel met een ruit die doet denken aan een patrijspoort. Een absolute eyecatcher!

Wil je een kachel middenin je woonruimte? Dan kan je niet om de Giselle 90 heen. Of beter gezegd: je kunt er wel omheen… Deze kachel is van alle kanten te bewonderen en te bedienen dankzij de vier glazen deuren.

Wij weten het zeker: als je bij Fero bent geweest, kan voor jou de winter niet snel genoeg komen!

Ook interessant?