Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Volg de verbouwing - Nieuwbouwblog: op zoek naar de vloer

Nieuwbouwblog: op zoek naar de vloer

Mark en Michelle hebben een nieuwbouwhuis gekocht. De komende tijd houden zij jou via deze site op de hoogte van alles wat ze daarbij meemaken.

Jawel! Onze opleverdatum is bekend. In oktober kunnen we dan eindelijk aan de slag met alle mooie dingen die we bedacht hebben ?

En dan nu…de vloer

Iets dat wij in de afgelopen jaren héél belangrijk zijn gaan vinden is de vloer. Wat ons betreft bepaalt zo’n vloer voor een groot gedeelte welke uitstraling je aan een ruimte kunt geven. Dit is dan ook één van de meest overwogen beslissingen die we hebben genomen. Dat mag ook wel, want we hebben ruim anderhalf jaar de tijd gehad. Je zou ons inmiddels ook wel vloerexperts kunnen noemen, dus als jullie vragen hebben ?

In ons vorige huis hadden wij een grijze laminaatvloer over de bestaande houten vloer gelegd. Dat is zo’n beetje het stomste wat we konden doen natuurlijk, want we zijn nu toch echt van mening dat niets mooier is dan écht hout!

Vloerverwarming en echt hout

Tegenwoordig is het een standaard luxe bij nieuwbouw: vrijwel alle huizen zijn voorzien van vloerverwarming. Een beetje jammer (maar misschien logisch) dat de aannemer daarom  een PVC vloer adviseerde. Dit in verband met het warmte rendement. En heel eerlijk, als je als leek veel van dit soort ‘fundamentele’ keuzes moet maken dan neem je soms graag adviezen aan van iemand die er verstand van lijkt te hebben.

Dus daar gingen we! Elk weekend struinden we de woonboulevards af op zoek naar de ‘perfecte’ PVC vloer. Soms zag het er zó goed uit, dat we onze keuze al gemaakt hadden. Maar we hadden ook de tijd, dus we konden er heel goed over nadenken.

Alleen elke keer als we met een verkoper in gesprek waren en deze aan ons vroeg wat we zochten, dan wezen we naar de parketvloeren en zeiden we: “Zoiets, maar dan in PVC”. Steevast kregen we dan een antwoord als: “Dat gaat ‘m niet worden. PVC komt wel in de buurt, maar het zal nooit helemaal de uitstraling van echt hout hebben.”

En dat vonden we jammer! Want wij dachten toen nog dat een echte houten vloer niet binnen ons budget zou passen en nog erger, dat het überhaupt niet samen zou gaan met vloerverwarming.

Gevonden op de vt wonen&design beurs

Totdat we vorig jaar door een goede vriend van ons op de vt wonen & designbeurs werden uitgenodigd. Stiekem dacht ik dat woonbeurzen alleen voor vrouwen zijn, maar het is best wel heel cool om in een soort snoepwinkel van woondromen te lopen.

Ondanks dat we toen nog verdwaald waren in onze zoektocht naar de perfecte vloer, zijn we op de beurs met de juiste mensen en bedrijven in contact gekomen. Een van de knopen die we daar doorhakten is dat we op de begane grond niet overal dezelfde vloer zullen doorleggen. Maar ook kiezen voor een statement, iets eigens. Voor de hal zijn wij toen verliefd geworden op van die authentieke Portugese cementtegels. Zoek maar eens wat plaatjes op. Ik weet zeker dat je het dan ook wilt ?

Maar het allerbeste advies kregen we bij de stand van ‘Van der Putten Chateauvloeren’. Vanaf het eerste moment hadden we super leuk contact met de eigenaar die uitstekende kennis van zaken heeft. Hij overtuigde ons dat we die PVC vloer maar gewoon moesten vergeten. Er kwam later wel een heuse roadtrip met de kinderen naar hun showroom in Nuenen, maar dat is het meer dan waard. Tenminste, als je van houten vloeren houdt. Pas wel op, want de ongekende Brabantse gastvrijheid, die kan niemand weerstaan ?

Je raadt het dus al, wij hebben er onze droomvloer gevonden! En ik kan me voorstellen dat je misschien dezelfde twijfel of uitdaging hebt. Nou, geloof me! Kom dan vooral naar de vt wonen & designbeurs en je wordt zo veel wijzer.

Wil je alle blogs en blogs volgen van Mark & Michelle? Dat kan hier

Ook interessant?