1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand via site en socials 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - Volg de verbouwing - Nieuwbouwblog: de slaapkamers

Nieuwbouwblog: de slaapkamers

Hi, Michelle weer even hier. Ik wil jullie toch even vertellen dat ik zo ontzettend blij (en zenuwachtig tegelijk) ben!!

Vorig weekend vonden we weer een enveloppe van de aannemer op onze deurmat.. En dat betekent vaak een dikke vette rekening. Alleen deze keer zat er een verrassing bij: EINDELIJK is de opleverdatum bekend. ?

Daar hebben we serieus bijna 2 jaar op moeten wachten, dus gelijk een goede reden om een fles wijn open te trekken. En die rekeningen die er ook bij zaten hebben we maar héél eventjes opzij geschoven om de pret niet te drukken…

Spannend: de vooroplevering

De vooroplevering / voorschouw staat voor volgende week al gepland. En daarvoor hebben we nog snel iemand van Vereniging Eigen Huis geregeld om met een kritisch oog naar het geleverde werk te kijken. Aangezien we zelf waarschijnlijk alleen maar staan te dansen van vreugde lijkt het ons wel zo verstandig om iemand mee te nemen die ook écht kijkt of het huis wordt afgeleverd zoals het hoort. We zijn zo benieuwd!

En dan kunnen we in oktober de champagne echt gaan ontkurken en gaat het klussen voor ons beginnen. Nou ja…we gaan zeg maar wat vakmensen aan het werk gaan zetten, want zelf gaan (of kunnen) we niet veel doen.

Help mijn man is (geen) klusser

Mark is niet echt handig (zacht uitgedrukt). Ik denk zelfs dat hij niet eens boormachine heeft. Maar wel heerlijk dat we nu dingen kunnen gaan inplannen, ik hou daar van! Het wordt waarschijnlijk wel een strak schema en ik hoop echt dat het haalbaar is. In de herfstvakantie hebben we allebei vrij, dus de bedoeling is dat we dan zoveel mogelijk gaan verhuizen. We kijken daar zo naar uit!!

Aan de slag met de slaapkamers

Wat betreft de woonkamer en de hal zijn we denk ik al heel goed op weg. Ik ben ervan overtuigd dat we daar echt hele mooie dingen voor hebben uitgezocht. Maar er is ook nog een bovenverdieping! En dat is niet geheel onbelangrijk met onze master bedroom en de kamer voor Mees en Charlie.
Daar zijn we dus de afgelopen dagen weer eens goed voor op pad geweest.
Opnieuw hebben we ons eerst gericht op de basis en ook voor boven is dan de vloer toch weer heel belangrijk geweest. Om budget redenen waren we ervan overtuigd dat we een laminaatvloer zouden uitkiezen, totdat we bij een soort vloeren outlet uitkwamen.

En daar vonden we een zogenaamde bistrovloer. Dat zijn best wel kleine eikenhouten plankjes die je met elkaar verlijmd. Het is lastig te omschrijven, maar we wisten gelijk dat dit ‘m moest worden. Bij het eindresultaat zullen jullie zien hoe stoer het is. Ik heb wel al medelijden met mijn vader, die in een vlaag van verstandsverbijstering heeft toegezegd dat hij het gaat leggen. ?

Slaapkamerstyling

Die vloer voor boven hadden we, wonder boven wonder, heel snel in the pocket! En dus konden we aan de slag met het “inrichten” van de kamers (YES!).
Mark tekende de ruimtes in en ik ging (online) shoppen! ?

Zoals jullie in de vlog hebben gezien zochten we voor Charlie een bedhuisje! Die hebben we via marktplaats bij een handige timmerman op de kop getikt en daar ben ik echt superblij mee, zo schattig! Daarbij heb ik een heel tof kleed uitgezocht met een felle etnische print, waarbij we een okergele muur in gedachten hebben. Uit het vorige huis hebben we nog wel het antieke schoolbureautje en de kledingkast van Mees meegenomen. Arme Charlie krijgt de afdankertjes, maar die pimpen we heus wel weer mooi op hoor!

Stoere jongenskamer

Mees is een heel ander verhaal, die wil met zijn 6 jaar graag zelf al wat in te brengen hebben qua inrichting van zijn kamer. Maar hierin proberen we wel een klein beetje te sturen haha. Als we dat niet zouden doen dan heeft hij namelijk straks een My Little Pony kamer! Gelukkig zag ik via de Facebookpagina van vt wonen & designbeurs echt géweldig jungle behang van Annet Weelink Design voorbij komen. Ik vind de zwart/witte print ook heel gaaf, maar Mees vond de versie met tonale kleuren echt fantastisch.! En wij ook, dus het behang is inmiddels onderweg. Ik denk dat ik het ga afstylen met een rotan hangstoel, een zebrakleedje en van die pluche dierenkoppen aan de muur. Krijgt Mees z’n zo gewenste jungle kamer! ?

Slaapkamer op stand

Voor onze eigen kamer gaan we voor een compleet andere look. De woonkamer wordt meer basic en Scandinavisch. Maar in onze slaapkamer gaan we voor een chique uitstraling. Mark wilde natuurlijk geen roze bank beneden, maar voor op onze slaapkamer heb ik van hem wel een roze velvet stoel gekregen, hoe vet is dat?! Als tegenhanger  kies ik dan voor een denimkleurig bed en (donker)blauw op de muur.. Ik heb ook al hele mooie gouden accessoires gezien die ik er perfect bij vind passen.. Alleen denk ik dat ik Mark daar nog wel even van moet overtuigen…
Wish me luck! ✌?

Ook interessant?