vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Uitgelicht - Zien: hier vind je de àllertofste designitems

Zien: hier vind je de àllertofste designitems

Dol op design? Dan móet je een keer een bezoekje brengen aan Abel & Tosh, het online platform voor inspirerende item van designers. Hier vind je zulke toffe dingen!

Abel & Tosh begon in 2015 met de droom van Rutger van ’t Klooster: een platform bouwen voor makers en ontwerpers van duurzame, handgemaakte en unieke designproducten. Niet zo lang na de start van zijn bedrijf reisde hij de wereld over en nam een aantal van de producten die hij onder andere in Azië, Noord-Amerika en Nieuw Zeeland tegenkwam mee naar huis. Sinds 2017 zijn er ook unieke designproducten uit de hele wereld te vinden.

Inspirerende en innovatieve designs

Het platform vertelt het verhaal achter de innovatieve designers en is een podium voor inspirerende en unieke creaties. Abel & Tosh focust zich daarbij op het verhaal achter de designproducten; de totstandkoming van een idee en het creatieproces van designs. Volgens het bedrijf is dit proces namelijk net zo relevant als het eindproduct. Met deze reden worden shopeigenaren en hun verhaal in de spotlight gezet op alle mogelijke manieren.

Inmiddels zijn er heel wat shops en designers bij ze aangesloten. Je vindt dan ook heel veel verschillende producten in categorie als wonen, kunst, mode en cadeautips.

Duurzaam doen

Abel & Tosh wil ook bijdragen aan bewustwording over duurzaamheid en jou op een makkelijke manier inzicht geven in het aanbod van duurzame producten op het platform. Als een product duurzaam is, staat er een groen blaadje bij. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken. Handig toch? Op abelentosh.com vind je meer over duurzaamheidscriteria die het bedrijf hanteert.

Zelf dragen ze hier trouwens ook aan bij. Hun stichting Skepping (Afrikaans voor creatie) gaat de inwoners van Johannesburg, Zuid-Afrika helpen om op een creatieve manier af te komen van de enorme berg plastic afval in deze stad. Ze verzamelen het plastic, om er vervolgens lokaal schoolmeubilair en andere nuttige producten van te maken die worden aangeboden aan scholen in de townships van Johannesburg. Zo wordt voorkomen dat het plastic afval in het milieu blijft rondslingeren, ontstaat er nieuwe, duurzame werkgelegenheid voor minder bedeelde inwoners en krijgen scholen hulp met het vervangen en aanvullen van hun meubilair en andere schoolspullen.

Dol op deze designproducten

Mogen je alvast van een paar van onze favorieten tippen?

Meet Bocht:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Abel & Tosh (@abel_tosh) op

Dit is de Superhero vaas

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Abel & Tosh (@abel_tosh) op

Spot-nik

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Abel & Tosh (@abel_tosh) op

Giant Medusa lamp

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Abel & Tosh (@abel_tosh) op

Ook interessant?