Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Uitgelicht - Werkruimte: 4 fijne thuiswerktips

Werkruimte: 4 fijne thuiswerktips

We werken nog steeds veel vanuit huis en een fijne werkplek is daarom geen overbodige luxe. Vier fijne tips om van je thuiswerkplek een topkantoor te maken.

Thuiswerken doe je het fijnst in een ruimte die je stimuleert om te werken en een fijne klimaatbeheersing heeft. Luxaflex® geeft je fijne tips die van jouw thuiswerkplek een productieve werktruimte maken.

Tip 1. Meer focus

Slimme tip voor meer concentratie: gebruik blauw op de muur, schilder een kast in een mooie blauwtint of kies voor (licht)blauwe raamdecoratie. Je kunt ook kiezen voor een verkoelende en rustgevende groene tint, waarmee je de natuur letterlijk naar binnen haalt. Tranquil Dawn (Flexa’s trendkleur van het jaar 2020) is een goed voorbeeld van een tint die ideaal past in een thuiskantoor. Je kunt het op de muur doen, maar ook kiezen als kleur voor je raamdecoratie. Het licht in je woning verandert namelijk de hele dag. Raamdecoratie in deze tint gaat daar subtiel in mee door het ene moment een grijzer en het andere moment een blauwer of groener effect te geven. Het creëert daarmee de ideale lichtinval voor een ontspannen sfeer.

Tip 2. Ga voor goede raamdecoratie

Goede raamdecoratie in de plek waar je werkt is belangrijk. Het houdt zonlicht tegen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je beter op je scherm kan kijken en dat je werkomgeving lekker koel blijft, net als je hoofd. Mogen we je daarvoor twee mooie collecties van Luxaflex tippen?  De eerste: houten jaloezieën stralen rust en kalmte uit. En tip twee: de collectie gordijnen bestaat uit maar liefst 128 stoffen en veel verschillende kleuren en weefsels, passend bij veel van de woontrends van nu. Er zijn allerlei kleur- en stofcombinaties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan diepe kleuren in stevige materialen tot linnentinten in zachte stoffen. Bijna alle stoffen van de gordijnencollectie zijn ook verkrijgbaar als vouwgordijnen. De combinatie van een gordijn en bijpassend vouwgordijn creëert een harmonieus geheel en rust aan in je werkplek. En als je kiest voor een elektrisch bedieningssysteem, verspil je weinig van je kostbare werktijd. Handig!

Tip 3. Wel een briesje, geen beestjes

Wie hard werkt, heeft frisse lucht nodig. Heb je altijd je raam of deur open voor dat heerlijke briesje, maar word je daardoor wel lastiggevallen door ongewenste insecten en muggen? Een hor biedt uitkomst, zelfs tegen die vervelende pollen. In de collectie van Luxaflex vind je verschillende horren voor ramen, deuren en schuifpui in plisségaas en vlakgaas.

Tip 4. Buitenkantoor

In tegenstelling tot kantoor heb je thuis vaak geen airco of klimaatbeheersing. Hoe fijn als je dan even thuis buiten in de tuin kunt lunchen of werken bijvoorbeeld. Creëer een koele schaduwplek met terraszonwering met elektrische bediening. En een beetje gezelligheid voor een fijne werkplek mag best: met kussens, bloempotten of andere accessoires maak je een stijlvol terras van waar je overdag werkt en ’s avonds de bloemetjes buiten zet.

Over Luxaflex

Leuk om te weten: Luxaflex® is het belangrijkste raamdecoratie merk van Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding en architecturale producten. Het merk ontstond in 1951 en introduceerde de aluminium horizontale jaloezie. Sindsdien worden regelmatig innoverende originele producten gelanceerd, in binnen- en buitenzonwering.

Zo zijn er inmiddels heel wat collecties met mooie producten. Denk aan: (rol)gordijnen, rolluiken, verduisterende gordijnen, screens, shutters, plissé gordijnen, vouwgordijnen, plissé hordeur, gordijnen op maat, plissé gordijn, horren, rolgordijnen op maat, knikarmscherm. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, maar Luxaflex® heeft het wel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Luxaflex Nederland (@luxaflexnl) op

Ook interessant?