///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Uitgelicht - Zo kies je kunst die past bij bij jouw interieur

Zo kies je kunst die past bij bij jouw interieur

Je bent er eindelijk uit: die lege muren ben je zat. Jij gaat je interieur meer karakter en persoonlijkheid geven met kunst. Maar waar begin je en hoe kies je eigenlijk een kunstwerk dat past bij jouw smaak, interieur én budget? De experts van Werk aan de Muur geven 4 handige tips om je te helpen kiezen. 

Ook zo’n fan van het vtwonen-programma ‘Weer verliefd op je huis?’ Dan heb je de mooie werken van Werk aan de Muur vast wel eens gezien. Deze experts in wanddecoratie helpen in het programma met betaalbare, unieke kunstwerken. Ook voor jou hebben ze slimme tips als het gaat om het kiezen van kunstwerk dat precies bij je past.

Tip 1: Bepaal je stijl

Het is fijn als kunst goed bij je persoonlijke woonstijl en smaak aansluit. Een handig uitgangspunt hiervoor is te kijken naar je bestaande interieur: welke kleuren, materialen en vormen heb je gebruikt? Houd je van klassiek, modern of toch Scandinavisch? Probeer deze stijl terug te laten komen in het werk of zorg voor een match qua kleur. Door een veelgebruikte tint terug te laten komen gaat een kunstwerk meer op in het geheel. Kiezen voor een blikvanger kan ook, dit doe je met kleur op een lichte ondergrond. Het mixen van beide opties kan trouwens ook prima. Zo zijn de romantische, donkere afbeeldingen van de Oude Meesters heel goed te combineren met de meer moderne en grafische prints van nu. 

Tip 2: Bekijk van tevoren hoe het staat

Je hebt een paar mooie kunstwerken op het oog, maar durft de knoop nog niet door te hakken. Want hoe weet je nu zeker of het wel in jouw interieur past? De Werk aan de Muur App maakt het mogelijk om het kunstwerk van jouw keuze digitaal op te hangen in je eigen huis. Zo kun je in één oogopslag zien of het er goed past. Het werkt heel simpel : je maakt een foto van de ruimte, hangt het werk hier virtueel in op en bepaalt meteen de afmeting. Het resultaat kun je opslaan en delen met anderen. Handig!

Tip 3: Kies je materiaal

Kies voor een canvas doek en je schilderij lijkt net echt, maar Werk aan de Muur heeft nog veel meer originele materialen om uit te kiezen. Een exemplaar uit de collectie Oude Meesters komt pas echt tot leven door te gaan voor canvas met een baklijst. Zo’n baklijst zorgt voor net even dat extra stilistische effect. 

Of neem de grafische afbeeldingen die zijn geprint op dibond, een stevig soort aluminium paneel. Het mooie is dat dit materiaal extra scherp overkomt en de print een zwevend effect geeft, net zoals in een moderne kunstgalerie. 

Heb je hoge plafonds? Kies voor een print op wisselbaar doek, hiermee kun je de akoestiek in huis flink verbeteren. Voor extra demping zijn er zelfs geluidabsorberende panelen voor achter de print, deze nemen het geluid op, in plaats van het te weerkaatsen. Ook prettig: de panelen trekken geen stof aan en zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen, dubbel mooi dus! 

Tip 4: Laat ‘m opvallen

Maak het kunstwerk onderdeel van je interieur, bijvoorbeeld door ‘m boven een kastje of de kachel te hangen. Beschik je over een lange of hoge muur, wees dan niet bang om voor een wat grotere afmeting te gaan, zo voorkom je dat het weg valt in de ruimte. Een ander leuk idee: vorm met verschillende kleine prints, samen één groot werk. Zorg voor een overkoepelend thema (bijvoorbeeld grafische vormen) of stem de kleuren op elkaar af, hierdoor oogt het nooit rommelig.

Gratis inspiratiemagazine

Ook toe aan kunst in je interieur? Ga voor meer informatie, de complete collectie en ophangtips naar www.werkaandemuur.nl en laat je heerlijk inspireren door alle mooie plaatjes.

Wil je graag wanddecoratie aan de muur, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Schrijf je dan in voor de tips en tricks en ontvang gratis het nieuwste magazine van Werk aan de Muur! Ga naar www.werkaandemuur.nl/vtwonenbeurs2020 en vul het formulier in.

Ook interessant?