vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Uitgelicht - Shutters op een draaikiepraam, kan dat?

Shutters op een draaikiepraam, kan dat?

Bij JASNO, specialist in raamdecoratie, krijgen ze vaak de vraag of hun stijlvolle shutters ook geschikt zijn voor draaikiepramen. Het antwoord op de vraag vind je hier en zal je waarschijnlijk verbazen.

Shutters in huis voorzien je huis van extra stijl en zijn tijdloos en handig. Zo kun je bijvoorbeeld simpel de lichtinval en privacy regelen. Jij bepaalt hoe ver je de lamellen openzet. De lamellen zijn er in verschillende breedtematen, van stylish small tot extra large voor extra statement. Hoe breder de lamellen, hoe groter de ruimte ertussen en hoe meer lichtinval. Je kunt de lamellen kantelen en in verschillende standen draaien en zo bijvoorbeeld de zon buiten de deur te houden of de inkijk van buiten beperken. 

Shutters: strak en superstijlvol

Shutters zijn geschikt (en superstijlvol) voor alle raamvormen, dakramen en als roomdivider of kastdeur en shutters op een vouwrail zijn ideaal voor openslaande tuindeuren. Om op de vraag uit de intro terug te komen: shutters zijn dus inderdaad ook geschikt als raamdecoratie voor draaikiepramen (ook wel kantelkiepraam en kiep kantelraam genoemd). Veel mensen denken dat het niet mogelijk is, maar niets is minder waar.

Dat zit zo. Er zijn twee mogelijkheden om dit te doen: óp het raam zelf of vóór het raam. Als je shutters monteert op het raam kan het raam wel altijd draaien en kiepen, terwijl de shutter keurig op zijn plek blijft zitten. De shutter kan trouwens wèl losgezet worden van het raam. Zo kan je het raam toch lappen of de shutters van twee kanten afnemen. Handig toch?

De tweede mogelijkheid is om shutters dus vóór het draaikiepraam te plaatsen. (Als de dagkant, het gedeelte van de muur dat haaks op het raam staat, diep genoeg is). Het draaikiepraam kan dan openkiepen terwijl de shutterpanelen op hun plaats blijven. Je kunt de shutters ook wegschuiven en zo het kantelkiepraam gewoon opendraaien. Op deze manier verduistert het meer. De shutter bedekt namelijk de hele raamopening en niet alleen het bewegende raamdeel zelf.

Beide opties worden op de site van JASNO nog eens uitgelegd en hier kun je ook heel goed in beeld zien wat de verschillen precies zijn tussen deze twee opties. 

Lekker eigentijdse look

Wist je dat de shutters van JASNO verzonken schanieren hebben in de zijstijl van het paneel? Dit zorgt ervoor dat de panelen strakker aansluiten en geeft ze die strakke en o zo fijne, eigentijdse look. Ze zijn verkrijgbaar in Paulownia hout of kunststof (de Aqualine collectie voor de badkamer, spatwaterproof). Je kan kiezen uit een breed assortiment van stijlvolle lak- en beitskleuren (ook leverbaar in RAL, NCS en F&B kleuren). Wat je interieurstijl ook is, van Scandinavische tot industrieel, shutters passen erbij.

Mooi op maat

Dit type raamdecoratie wordt trouwens altijd op maat gemaakt. Een specialist van JASNO komt vooraf inmeten en monteren en zorgt voor perfect advies in elke situatie. Vragen? Of advies nodig? In de showroom in Eersel en bij de dealers helpen ze je graag verder.

Op jasno.nl/shutters vind je meer handige informatie, bijvoorbeeld over de prijs en de bediening. Wist je trouwens dat JASNO een webshop heeft met een heel handige 3D configurator? Daarmee kun je zelf folds (vouwgordijnen), swings (verticale lamellen), blinds (jaloezieën) of dakraamshutters samenstellen en bestellen. Hier vind je de handige tool.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JASNO (@jasnoshutters) op

 

Ook interessant?