///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Uitgelicht - Prachtig design: aluminium shutters met allure

Prachtig design: aluminium shutters met allure

Lichtinval is een echte sfeerbepaler in huis. Fractions, aluminium shutters, creëren een heel bijzonder binnenvallend licht en geven je interieur een extra dimensie. De strakke panelen zijn ware eyecatchers en hebben een luxe uitstraling.

Fractions zijn gemaakt van aluminium. Dit materiaal heeft een heel veelzijdig karakter en kent verschillende voordelen. Het is licht en compact. De super platte platen zorgen voor een heel efficiënte lichtwering. Aluminium is daarnaast perfect voor sanitaire ruimtes  is duurzaam en zelf beschermend. Het slanke materiaal zorgt er bovendien voor dat Fractions kunnen worden toegepast op of in de glaslat van een draaikiepraam of schuifdeur. De shutters gaan naadloos op in een aluminium kozijn, maar zijn ook prima te combineren met hout- en kunststof kozijnen. Een extra voordeel ten opzichte van traditionele shutters? Het onderhoud: Fractions zijn namelijk eenvoudig schoon te houden.

Gespot: donkere raamdecoratie

Fractions zijn in iedere RAL-kleur leverbaar en volledig te customizen: fris wit in de woonkamer, intiem donker in de slaapkamer, voorzien van een subtiel glittertje of juist een stoere matte finish voor de kinderkamer. Mogen we je hierbij trouwens een tip aan de hand doen? Daar waar interiordesigners en architecten eerder kozen voor neutrale en onopvallende raamdecoratie, wordt nu steeds meer gekozen voor donkere raamdecoratie. Prachtig, zo wordt extra nadruk gelegd op (lichte) raampartijen en krijgt natuurlijke lichtinval meer aandacht. Het contrast, dat ontstaat tussen donkere raamdecoratie en lichte kozijnen zorgt voor beleving en sprankeling.

En er zijn meer redenen te kiezen voor donkere raamdecoratie. De combinatie van wit en zwart geeft woonruimtes bijvoorbeeld een extra chique uitstraling. Een donkere kleur valt vrij makkelijk te combineren met een licht en neutraal interieur. Het geeft ook extra body aan zo’n interieur en de nodige knusheid. En: donkere raambekleding, zoals antraciet of zwart, past perfect bij de huidige minimalistische en Scandinavische interieurstijlen. Het brengt balans in het interieur.

Fractions met Osiris

Wist je trouwens dat Fractions in 2019 een samenwerking aangegaan met topdesigner Osiris Hertman met als doel het combineren van functionaliteit en design? Hertman maakte zeven bijzondere designs voor Fractions.

Alle designs zijn anders en geven elk een andere sfeer aan een ruimte. Door de shutters meer of minder te openen en een drukker of juist rustiger patroon te maken, varieer je met de lichtintensiteit en privacy. De schaduwpatronen die deze zeven Fractions op vloer, wand en plafond projecteren, doen denken aan de lichtstralen van de lampen met perforaties uit onder andere Azië en Noord-Afrikaanse landen. Het resultaat? Een kosmopolitische uitstraling.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fractions_shutters_osiris (@fractions_shutters_osiris) op

Laat je verder inspireren op de site van Fractions voor de verschillende toepassingen en modellen.

 

Ook interessant?