///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Vloeren - Creatief met kurk: mooi op wand en vloer

Creatief met kurk: mooi op wand en vloer

Van vloer en wand tot prikborden, wijndoppen en knutselmateriaal: dit online bedrijf is je partner als je op zoek bent naar producten van… kurk!

Kurk&Co is een webwinkel waar je bijna alles van kurk kan kopen. Het bedrijf presenteerde vorig jaar op de vt wonen&design beurs hun collectie met wand- en vloerkurk èn een zeer exclusieve eco-vloer.

De voordelen van wand- en vloerkurk

Wandkurk heeft een robuuste maar natuurlijke uitstraling. Door de natuurlijke eigenschappen zorgt het materiaal ook voor een verbetering van de akoestiek in de ruimte. Ook een kurkvloer geeft een warme, natuurlijke uitstraling aan je huis. Daarnaast zijn er meer voordelen.

Zo verminderen bijvoorbeeld energiekosten dankzij de isolerende kwaliteiten van dit materiaal. Het helpt om in de winter warmte en in de zomermaanden koelte vast te houden. Het materiaal is ook goed voor de akoestiek in huis. Het is een zacht materiaal en absorbeert schokken en geluid beter dan ander vloeren. Kurk kan daarnaast tegen een stootje. Het is een sterk en rekbaar materiaal. Als er iets valt op de vloer is de kans op beschadigingen kleiner. Door het rekbare vermogen van het materiaal herstelt de vloer zich zelfs vaak na bijvoorbeeld een deuk. Het neemt dan na verloop van tijd zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Dat is nog eens handig.

Zo ontstaat kurk

Wist je trouwens dat deze mooie, natuurlijke grondstof heel milieuvriendelijk is? Kurk wordt namelijk geoogst zonder negatieve invloeden op het milieu. Eikenbomen worden van hun schors gestript, waarna zij weer nieuwe schors aanmaken dat opnieuw geoogst wordt. Hierbij nemen de eikenbomen twee keer zoveel CO₂ op als ongeoogst. Door de unieke eigenschappen van kurk, wordt de gehele oogst gebruikt, voor verschillende doeleinden, en wordt er dus niks verspild.

Daar zijn ze bij Kurk&Co heel blij mee, want duurzaamheid is belangrijk voor het bedrijf. Ze willen de wereld bewuster maken van en inspireren met de mogelijkheden van kurk. Zo hopen ze de wereld een stukje duurzamer te maken.

Ook interessant?